Kasutaja:Daljus/Belgia loodusressursid

Allikas: Vikipeedia

Maavarad[muuda | muuda lähteteksti]

Belgias on mitmesugused maavarad. Maavaradest Belgias on palju kivisüsi(Campinas ning Maas ja Saambre jõe kaldadel). Ardennides on väiked raua- ja polümetallimaagid (plii, tsink, vask), on ka antimoni varad. Lisaks sellele on riikis ka ehituskivide varud (graniit, marmor, liivakivi)

Maaressursid[muuda | muuda lähteteksti]

Belgias on peamiselt pinnamood tasane, aga lõunaosas asuvad Ardennid.Belgia asub parasvöötmes. Belgias on ülekaalus lehtmetsed. Selles pirkonnas asuvad

Põllumajandus[muuda | muuda lähteteksti]

Umbes 1/4 kogu Belgia pindalast kasutatakse põllumajanduseks. Peamine põllumajanduse haru on loomakasvatus. Belgia lähedates ning lääne Lieges asuvad talud, kus kasvatatakse hobuseid ja veiseid. Ardennis peaaegu ei tegutse põllumajandusega. Erandiks on ainult viljakas ala Condroz, kus kasvavad rukis, oder, kaer, kartul ning söödahein. Rohkem kui 2/5 Luksemburgi alast on kaetud metsaga, mille koristamine ning müük on saanud oluliseks majandusharuks. Mägede rohualades on tegu veisete ja lambakarjatamisega. Nisu ja suhkrupeeti kasvatamiseks kasutatkse Hainaut ja Brabant paeplatoode alaid. Suurte linnade läheduses kasvatakse puu- ja köögivilju.