Eesti põllumajandusministrite loend

Allikas: Vikipeedia

Eesti põllumajandusministrite loend on loetelu Eesti erinevate valitsuskordade ning valitsuste koosseisus olnud isikutest, kes täitsid maaviljeluse juhtimise ülesandeid olenemata riigikorrast ning valitsemisvormidest.

Next.svg Pikemalt artiklis Eesti põllutööministrid

Eesti NSV põllumajandusministrid (26.09.1944 – 07.05.1990)[muuda | redigeeri lähteteksti]

  • 1. Georg Abels ENSV põllutöö rahvakomissar 26.09.1944 – 15.09.1945
  • 2. Hendrik Allik ENSV põllutöö rahvakomissar 15.09.1945 – 19.04.1946
  • 3. Aleksander Mäe ENSV põllutööminister 19.04.1946 – 15.07.1948
  • 4. Nikolai Puusepp ENSV põllumajandusminister 15.07.1948 – 18.04.1949
  • 5 Artur Vaha ENSV põllumajandusminister 18.04.1949 – 17.01.1951
  • 6. Ivan Oja ENSV põllumajandusminister 17.01.1951 – 06.05.1953
  • 7. Aleksander Mette ENSV põllumajanduse ja varumise minister 06.05.1953 – 31.10.1953
  • 8. Edgar Tõnurist ENSV põllumajandusminister 09.01.1954 – 21.09.1961
  • 9. Mihhail Kozlov ENSV põllumajandusminister 10.12.1961 – 28.03.1962
  • 10. Edgar Tõnurist ENSV põllumajandussaaduste tootmise ja varumise minister 28.03.1962 – 13.03.1965
  • 11. Harald Männik ENSV põllumajandusminister 13.03.1965 – 24.08.1970
  • 12. Heino Rohtla ENSV põllumajandusminister 24.08.1970 – 11.05.1975
  • 13. Harald Männik ENSV põllumajandusminister 11.05.1975 – 23.01.1981
  • 14. Vello Lind ENSV põllumajandusminister 23.01.1981 – 25.03.1983
  • 15. Heino Veldi ENSV Agrotööstuskoondise esimees 25.03.1983 – 04.12.1985
  • 16. Heino Veldi ENSV Riiklik Agrotööstuskomitee esimees 04.12.1985 – 08.09.1988
  • 17 Gustav Tõnspoeg ENSV Riikliku Agrotööstuskomitee esimees 08.09.1988 – 12.01.1990
  • 18 Arder Väli Eesti NSV põllumajandusminister 12.01.1990 – 07.05.1990

Eesti Vabariigi üleminekuvalitsuste põllumajandusministrid (03.04.1990 – 21.10.1992)[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. Vello Lind (7. mai 1990 – 13. veebruar 1991)
  2. Harri Õunapuu (13. veebruar 1991 – 19. veebruar 1992)
  3. Aavo Mölder (19. veebruar 1992 – 22. oktoober 1992)

Eesti Vabariigi põllumajandusministrid alates 1992. aastast[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. Jaan Leetsar (21. oktoober 1992 – 8. november 1994)
  2. Aldo Tamm (8. november 1994 – 17. aprill 1995)
  3. Ilmar Mändmets (17. aprill 1995 – 17. märts 1997)
  4. Andres Varik (17. märts 1997 – 25. märts 1999)
  5. Ivari Padar (25. märts 1999 – 28. jaanuar 2002)
  6. Jaanus Marrandi (28. jaanuar 2002 – 10. aprill 2003)
  7. Tiit Tammsaar (10. aprill 2003 – 2. aprill 2004)
  8. Ester Tuiksoo (5. aprill 2004 – 5. aprill 2007)
  9. Helir-Valdor Seeder (5. aprill 2007 – 26. märts 2014)
  10. Andres Anvelt – (26. märts 2014 – 7. aprill 2014)[1]
  11. Ivari Padar (alates 7. aprillist 2014)

Viited[muuda | redigeeri lähteteksti]