Logan Sargeant

Allikas: Vikipeedia
Logan Sargeant (2022)

Logan Hunter Sargeant (sündinud 31. detsembril 2000 Fort Lauderdale) on Ameerika võidusõitja, kes on alates 2021. aastast Williams Driver Academy liige.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Algused[muuda | muuda lähteteksti]

Sargeant alustas oma üheistmelise karjääri 2016. aastal, osaledes Araabia Ühendemiraatide F4 meistrivõistlustel, kus saavutas Motoparki meeskonnaga teise koha. 2017. aastal osaleb Sargeant Suurbritannia F4 meistrivõistlustel, kus Carlini meeskond saavutab edetabelis kolmanda koha. Samal ajal sõidab ta koos R-ace GP meeskonnaga kolmel võistlusel Vormel Renault Eurocupil (ei ole liigitatud wildcard-sõitjaks), kahel võistlusel Vormel Renault NEC-l (23.) ja kolmel võistlusel V de. V Challenge (28.).

2018. aastal osaleb ta taas R-ace GP-ga kahel Vormel Renault meistrivõistlustel, Eurocupil ja NEC-il. Eurocupi arvestuses võitis ta kolm võitu ja seitse poodiumit, saavutades seega üldarvestuses neljanda koha Ye Yifei järel ja teisena Christian Lundgaardi järel uustulnukatele mõeldud edetabelis. Vormel Renault meistrivõistlustel võtab NEC järjekordse võidu ja saavutab üldarvestuses viienda koha.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal naaseb ta Carlini meeskonnaga ja vaidlustab FIA Vormel 3 meistrivõistlused. Sõiduki madala konkurentsivõime tõttu saavutab ta edetabelis alles üheksateistkümnenda koha. Samuti osaleb ta Macau Grand Prix’l alati koos Carlini meeskonnaga, saavutades Richard Verschoori ja Jüri Vipsi järel kolmanda koha.

2020. aastal liitub ta Premaga, võidab oma esimese kategooria sõidu Silverstone'i ringrajal, kordab end Spa-Francorchampsi ringrajal 2. sõidus, lõpetab meistritiitli lõpparvestuses 3. kohal, Oscar Piastrist vaid 4 punkti ja 1 võrra tagapool. osutage Théo Pourchaire'ile.

8. detsembril 2020 osaleb Sargeant koos Campose meeskonnaga Vormel 2 meistrivõistlustel kolmepäevasel testimisel Sakhiri ringrajal, kuid Hispaania meeskond valib tema asemele Gianluca Petecofi. Vormel 2 jaoks kohta leidmata osaleb ta koos Charouzi meeskonnaga Vormel 3 hooajakatsetel. 4. mail teeb Charouz koos Enzo Fittipaldiga ta ametlikuks hooajaks 2021. Ta saab Hungaroringil Race-1 hooaja esimese poodiumikoha ja kordab end seejärel teisel võistlusel Belgias. Esimeses sõidus Zandvoortis võitis teine ​​koht Arthur Leclerci järel. Esimeses sõidus Sotšis saavutas ta oma hooaja esimese võidu kategooria tulevase meistri Dennis Haugeri ees. Ta lõpetab meistritiitli seitsmendana ja on oma meeskonna parim.

European Le Mans Series[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastal osaleb ta koos Racing Team Turkeyga European Le Mans Series. Ta teeb oma debüüdi meistrivõistluste teisel nädalavahetusel, asendades Harry Tincknelli, kvalifikatsioonis tabab ta pole, kuid sõidus meeskonnakaaslaste tempost võiduks ei piisa ja nad lõpetavad neljandana. Pärast Paul Ricardi võistluse vahelejätmist naaseb ta Monzasse, kus saab seitsmenda koha.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

Novembris 2021 teatas HWA Racelabi meeskond Sargeantist, kes asendab Jake Hughesi 2021. aasta Vormel 2 hooaja Jeddah voorus. Detsembris teatab Carlin Racing meeskond Sargeanti lepingu sõlmimisest alates hooajast 2022.

Vormel 1[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta oktoobris pidi Sargeant osalema IndyCar Series hooajaeelsel testimisel koos AJ Foyt Racing meeskonnaga, kuid kohustus tühistatakse 2021. aasta Ameerika Ühendriikide Grand Prix'l, kui tema osalemisest Williamsi Juhiakadeemias Teatatakse. USA piloot teeb oma vormel 1 sõidu debüüdi Williamsi meeskonnaga hooaja lõpus Abu Dhabis toimuval Rookie Testil.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]