Vikipeedia:Tartu Rahvaülikool

Allikas: Vikipeedia

See projektileht kajastab Tartu Rahvaülikooli Vikipeedia alastel kursustel kirjutatud ja täiendatud artikleid.

Lisa siia link enda koostamisel olevale artiklile. Selleks vajuta "Muuda lähteteksti" ja trüki siia alla järgnev tekst: [[Mustand:Artikliteema]] ~~~~. Lisa ette "trellid" (#), sest see annab teemale järjekorranumbri.

  1. Valgjärve (täiendatud)
  2. Tartu Rahvaülikool
  3. Ene Valter
  4. Eesti Ornitoloogiaühing
  5. Balti Kaitsekolledž (täiendatud)
  6. Mati Hint (täiendatud)
  7. Eesti Maaülikool (täiendatud)
  8. Eesti Rotary liikumine

Alustamine[muuda lähteteksti]

Vali endale meelepärane teema, mis on tähelepanuväärne ja mille kohta Vikipeedias veel artiklit pole. Kui mõni olemasolev artikkel on liiga lühike, võid seda täiendada.

Selleks, et oleks võimalik artikliga rahulikult ja segamatult toimetada, loo see Mustandi nimeruumi (näiteks "Mustand:Artikli pealkiri"). Kui su artikkel on juba sellises faasis, et on valmis avaldamiseks, siis saad selle teisaldada artikli nimeruumi (vt allpool, kuidas seda teha).

Artikli koostamine[muuda lähteteksti]

Artikli koostamisel oleks igati kasulik abiks võtta juhendit ja tutvuda heade artiklitega, mis aitaksid mõista hea artikli koostamise põhimõtteid. Vaata näiteks artikleid Andesiit ja Uurali algkeel.

Artikli tekst peab olema entsüklopeediline ning ei tohi kopeerida teiste autorite loodud teksti (plagiaat ehk loomevargus on lubamatu]). Kasuta omaenda sõnastust ning viita faktide päritolule, et nende paikapidavust oleks võimalik kontrollida.

Artikli sisu võib vabalt koostada alguses väljaspool Vikipeediat, näiteks oma arvuti tekstidokumendis. Kui see on valmis, võid selle tõsta Mustandi nimeruumi (alusta Mustand:Artikli pealkiri) ja asuda artiklit vormistama (vorminda pealkirjad, lisa lingid, viited, pildid). Enne salvestamist kasuta kindlasti "Näita eelvaadet" nuppu ja salvesta alles siis, kui artikli sisu ja väljanägemisega rahule jääd.

Uue lehekülje loomine[muuda lähteteksti]

Kui oled Mustandi nimeruumis artikli valmis saanud, siis võid artikli teisaldada artikli nimeruumi. Selleks:

  • Vali üleval "Veel" rippmenüüs "Teisalda"
  • Valida rippmenüüs "Mustand" asemel "(Artiklid)"
  • Vajuta "Teisalda lehekülg"

Tekkinud küsimustele võib leida vastused juhendist või meie õppevideotest.