Venemaa Keisririigi rahandusministrite loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Venemaa Keisririigi rahandusministrite loend on loetelu Venemaa Keisririigi Rahandusministeeriumi juhtidest alates ministeeriumi loomisest 1802. aastal kuni 1917. aastani.

Ametisse astumise aasta Kuupäev Ametist lahkumise aasta Kuupäev Pilt Nimi Eluaastad Auaste
1802
8. september
1807
15. august Vassiliev (GRM).jpg krahv Aleksei Ivanovitš Vassiljev
1742−1807
tõeline salanõunik
1807
26. august
1810
1. jaanuar Golubzov Feodor (1758-1829) color.jpg Fjodor Aleksandrovitš Golubtsov
1758−1829
salanõunik (a-st 1808 tõeline salanõunik)
1810
1. jaanuar
1823
22. aprill Gurjev Dmitry (1758-1825).jpg krahv (a-st 1819) Dmitri Aleksandrovitš Gurjev
1751−1825
tõeline salanõunik
1823
22. aprill
1844
1. mai Kankrin Egor Francevich.png krahv (a-st 1829) Georg Ludwig von Cancrin
1774−1845
kindralleitnant (a-st 1826 jalaväekindral)
1844
1. mai
1852
6. aprill Vroncenko Feodor (1779-1852).jpg krahv (a-st 1849) Fjodor Pavlovitš Vrontšenko
1779−1852
tõeline salanõunik
1852
9. aprill
1858
23. märts Brok Piotr (1805-1875).jpg Pjotr Fjodorovitš Brok
1805−1875
tõeline riiginõunik (a-st 1852 salanõunik, a-st 1857 tõeline salanõunik)
1858
23. märts
1862
23. jaanuar Kniazhevitsch Alexandr (1792-1872).jpg Aleksandr Maksimovitš Knjaževitš
1805−1875
salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik)
1862
23. jaanuar
1878
7. juuli Reitern Mikhail Khristoforovich.jpg Michael von Reutern
1820−1890
salanõunik (a-st 1870 tõeline salanõunik)
1878
7. juuli
1880
27. oktoober Greig SA.jpg Samuil Aleksejevitš Greigh
1827−1887
jalaväekindral
1880
27. oktoober
1881
6. mai Alexander Ag. Abaza.jpeg Aleksandr Agejevitš Abaza
1821−1895
tõeline salanõunik
1881
6. mai
1886
31. detsember Ivan Tyurin - Portrait of N.H.Bunge, 1887.jpg Nikolai Karl Paul von Bunge
1823−1895
salanõunik (a-st 1885 tõeline salanõunik)
1887
1. jaanuar
1892
30. august Vyshnegradsky Ivan (1831-1895).jpg Ivan Aleksejevitš Võšnegradski
1831−1895
salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik)
1892
30. august
1903
29. august SergeiWitte01548v.jpg Sergei Juljevitš Witte
1849−1915
tõeline riiginõunik (a-st 1893 salanõunik, a-st 1899 tõeline salanõunik)
1903
29. august
1904
4. veebruar Eduard Pleske.jpg Eduard Dmitrijevitš Pleske
1852−1904
salanõunik
1904
5. veebruar
1905
24. oktoober Vladimir Nikolaevič Kokovcov.jpg Vladimir Nikolajevitš Kokovtsov
1853−1943
tõeline salanõunik
1905
28. oktoober
1906
24. aprill Shipov Ivan Pavlovich.jpg Ivan Pavlovitš Šipov
1865−1919
salanõunik
1906
26. aprill
1914
30. jaanuar Vladimir Nikolaevič Kokovcov.jpg Vladimir Nikolajevitš Kokovtsov
1853−1943
tõeline salanõunik
1914
30. jaanuar
1917
28. veebruar Bark Piotr (1869-1937).jpg Pjotr Ljovitš Bark
1869−1937
tõeline riiginõunik (a-st 1915 salanõunik)

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Министерство финансов 1802-1902. Часть вторая. СПб.: Экспедиция заготовления государственных бумаг, 1902. Lk 651-652 [1].