Tuula tee

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Tuula tee (Keila))
Ajalooline foto Linnuse tänava sillalt vaatega Tuula teele ja raudteeületuskohale enne, kui polnud veel ehitatud jalakäijate tunnelit
Kaart
Kaart

Tuula tee on tänav, mis asub Keila linnas.

Tuula tänav algab Keila kiriku kõrvalt ja läheb üle raudtee, sealt edasi suundub Keila mõisapargi vahele. Autoga on liigeldav vaid kuni raudteeni, edasi läheb jalakäijate ja kergliiklustee tunnel raudtee alt läbi. Teisel pool raudteed saab liigelda jälle autoga, teest hargneb seal mõisaparki suunduv Linnuse tänav. Tuula tee jätkub Keila jõe serva pidi Keila piirini, kus see ühtib Keila-Ääsmäe teega.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

See on üks vanimaid Keila tänavaid, mis tänapäevani kulgeb mööda keskaegset trajektoori. Tuula tee ühendas juba keskajal kiriku ümber tekkinud asulat jõesaare vasallilinnuse ja asulaga. 1884. aastal oli Keila mäel (Tuula tee ääres) Keila kiriku kõrval magasiait (Tuula tee 2) ja teisel pool teed köstri ja kirikumehe majad. Varem toimus Tuula tee kaudu raudteeületus, see koht on olemas juba 19. sajandi viimasest veerandist pärit Keila kaardil. Samas ülesõidu kõrval asus ka raudteevahi majake[1].

Galerii[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. KEILA KESKLINNA MILJÖÖALA ANALÜÜS - OÜ Sfäär Planeeringud (28.08.2019)