Soome valdade loend rahvaarvu järgi

Allikas: Vikipeedia
Ambox outdated serious.svg See artikkel vajab ajakohastamist.
Palun ajakohasta selle artikli sisu ning pärast ajakohastamist eemalda see märkus.
See artikkel on osa seeriast:
Soome haldusjaotus
Läänid (Läänit)
Maakonnad (Maakunnat)
Regioonid (Seutukunnat))
Vallad (Kunnat)
NUTS:FI
ISO 3166-2:FI


See lehekülg loetleb Soome valdu rahvaarvu järgi 2008. aasta seisuga. Valdade keskmine on Pornaineni vald (4 947).


Koht Vald / Linn Rahvaarv
Soome 5 321 478
1 Helsingi linn Helsinki / Helsingfors 573 178
2 Espoo linn Esbo 240 635
3 Tampere linn Tammerfors 209 127
4 Vantaa linn Vanda 194 796
5 Turu linn Turku / Åbo 175 616
6 Oulu linn Uleåborg 133 053
7 Lahti linn Lahtis 99 920
8 Kuopio linn 91 903
9 Jyväskylä linn 86 244
10 Pori linn Björneborg 76 382
11 Lappeenranta linn Villmanstrand 59 654
12 Rovaniemi 59 211
13 Vaasa linn Vasa 58 515
14 Joensuu linn 57 987
15 Kotka linn 54 695
16 Hämeenlinna linn Tavastehus 48 981
17 Mikkeli linn S:t Michel 48 756
18 Porvoo linn Borgå 48 138
19 Hyvinkää linn Hyvinge 44 967
20 Nurmijärvi vald 38 896
21 Järvenpää linn Träskändä 38 205
22 Kajaani linn Kajana 38 172
23 Seinäjoki linn 37 865
24 Lohja linn Lojo 37 719
25 Kokkola linn Karleby 37 245
26 Rauma linn Raumo 36 502
27 Jyväskylä vald Jyväskylä lk 36 389
28 Tuusula vald Tusby 36 293
29 Kirkkonummi vald Kyrkslätt 35 904
30 Kerava linn Kervo 33 395
31 Nokia linn 30 860
32 Kouvola linn 30 651
33 Imatra linn 28 929
34 Riihimäki linn 28 453
35 Kangasala vald 28 122
36 Vihti vald Vichtis 27 572
37 Ylöjärvi linn 26 829
38 Savonlinna linn Nyslott 26 637
39 Salo linn 25 987
40 Raisio linn Reso 24 143
41 Varkause linn 23 244
42 Kaarina linn S:t Karins 22 776
43 Raahe linn Brahestad 22 583
44 Kemi linn 22 564
45 Tornio linn Torneå 22 446
46 Iisalmi linn Idensalmi 22 316
47 Hollola vald 21 668
48 Hamina linn Fredrikshamn 21 578
49 Siilinjärvi vald 20 757
50 Heinola linn 20 587
51 Valkeakoski linn 20 521
52 Pieksämäki linn 20 377
53 Äänekoski linn 20 301
54 Sipoo vald Sibbo 19 806
55 Kuusankoski linn 19 760
56 Jakobstadi linn Pietarsaari 19 653
57 Lempäälä vald 19 647
58 Mäntsälä vald 19 325
59 Haukipudase vald 18 318
60 Korsholmi vald Mustasaari 18 113
61 Forssa linn 17 848
62 Laukaa vald 17 751
63 Kuusamo linn 16 776
64 Vammala linn 16 689
65 Janakkala vald 16 547
66 Anjalankoski linn 16 436
67 Pirkkala vald Birkala 16 015
68 Uusikaupunki linn Nystad 15 904
69 Jämsä linn 15 855
70 Lieto vald Lundo 15 730
71 Kempele vald 15 251
72 Nastola vald 15 065
73 Orimattila linn 14 809
74 Ekenäsi linn Tammisaari 14 779
75 Kauhajoki linn 14 397
76 Lapua linn Lappo 14 231
77 Naantali linn Nådendal 14 226
78 Akaa linn 14 211
79 Ulvila linn Ulvsby 13 737
80 Ylivieska linn 13 732
81 Kontiolahti vald 13 429
82 Loimaa linn 13 005
83 Lieksa linn 12 952
84 Kiiminki vald 12 733
85 Nurmo vald 12 656
86 Kankaanpää linn 12 336
87 Pargase linn Parainen 12 227
88 Liperi vald 12 090
89 Valkeala vald 11 667
90 Ilmajoki vald 11 639
91 Nivala linn 10 986
92 Mariehamni linn Maarianhamina 10 965
93 Keuruu linn 10 933
94 Pedersöre vald 10 771
95 Leppävirta vald 10 760
96 Joutseno linn 10 715
97 Sotkamo vald 10 704
98 Kurikka linn 10 503
99 Hämeenkyrö vald 10 299
100 Paimio linn Pemar 10 096
101 Kuhmo linn 9 834
102 Saarijärvi linn 9 818
103 Halikko vald 9 762
104 Hanko linn Hangö 9 667
105 Orivesi linn 9 586
106 Hattula vald 9 561
107 Kitee linn 9 514
108 Suomussalmi vald 9 500
109 Närpiö linn Närpes 9 494
110 Alavuse linn 9 491
111 Kiuruvesi linn 9 473
112 Somero linn 9 470
113 Oulunsalo vald 9 455
114 Kalajoki linn 9 441
115 Eura vald 9 298
116 Ii vald 9 187
117 Karise linn Karjaa 9 184
118 Muurame vald 9 108
119 Pudasjärvi linn 9 071
120 Karkkila linn Högfors 9 027
121 Huittineni linn 9 021
122 Sodankylä vald 8 931
123 Alajärvi linn 8 794
124 Muhose vald 8 739
125 Nurmese linn 8 695
... ... ...

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]