Soome valdade loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti
Soome haldusjaotus
Läänid (läänit)
Maakonnad (maakunnat)
Piirkonnad (seutukunnat)
Vallad (kunnat)

See artikkel loetleb Soome valdu 2022. aasta seisuga. Endised vallad on loetletud Soome endiste valdade loendis.

2022. aasta seisuga on Soomes 309 valda, millest 107 on linnad. Mandrisoomes on 293 valda ja Ahvenamaal 16.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y


#Maakonna järgi

A[muuda | muuda lähteteksti]

Akaa linn (Ackas) - Alajärvi linn - Alavieska vald - Alavuse linn (Alavo) - Asikkala vald - Askola vald - Aura vald

B[muuda | muuda lähteteksti]

Brändö vald

E[muuda | muuda lähteteksti]

Eckerö vald - Enonkoski vald - Enontekiö vald (Enontekis) - Espoo linn (Esbo) - Eura vald - Eurajoki vald (Euraåminne) - Evijärvi vald

F[muuda | muuda lähteteksti]

Finströmi vald - Forssa linn - Föglö vald

G[muuda | muuda lähteteksti]

Geta vald

H[muuda | muuda lähteteksti]

Haapajärvi linn - Haapavesi linn - Hailuoto vald (Karlö) - Halsua vald (Halso) - Hamina linn (Fredrikshamn) - Hammarlandi vald - Hankasalmi vald - Hanko linn (Hangö) - Harjavalta linn - Hartola vald (Gustav Adolfs) - Hattula vald - Hausjärvi vald - Heinola linn - Heinävesi vald - Helsingi linn (Helsingfors) - Hirvensalmi vald - Hollola vald - Huittineni linn (Vittis) - Humppila vald - Hyrynsalmi vald - Hyvinkää linn (Hyvinge) - Hämeenkyrö vald (Tavastkyro) - Hämeenlinna linn (Tavastehus)

I[muuda | muuda lähteteksti]

Ii vald (Ijo) - Iisalmi linn (Idensalmi) - Iitti vald (Itis) - Ikaalineni linn (Ikalis) - Ilmajoki vald (Ilmola) - Ilomantsi vald (Ilomants) - Imatra linn - Inari vald (Enare) - Ingå vald (Inkoo) - Isojoki vald (Storå) - Isokyrö vald (Storkyro)

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jakobstadi linn (Pietarsaari) - Janakkala vald - Joensuu linn - Jokioineni vald (Jockis) - Jomala vald - Joroineni vald (Jorois) - Joutsa vald - Juuka vald (Juga) - Juupajoki vald - Juva vald (Jockas) - Jyväskylä linn (Jyväskylä lk) - Jämijärvi vald - Jämsä linn - Järvenpää linn (Träskända)

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kaarina linn (St. Karins) - Kaavi vald - Kajaani linn (Kajana) - Kalajoki linn - Kangasala vald - Kangasniemi vald - Kankaanpää linn - Kannonkoski vald - Kannuse linn - Karijoki vald (Botöm) - Karkkila linn (Högfors) - Karstula vald - Karvia vald - Kaskineni linn (Kaskö) - Kauhajoki linn - Kauhava linn - Kauniaineni linn (Grankulla) - Kaustineni vald (Kaustby) - Keitele vald - Kemi linn - Kemijärvi linn - Keminmaa vald - Kempele vald - Kerava linn (Kervo) - Kerimäki vald - Kestilä vald - Kesälahti vald - Keuruu linn (Keuru) - Kihniö vald - Kiikala vald - Kiikoineni vald - Kiiminki vald (Kiminge) - Kimito vald (Kemiö) - Kinnula vald - Kirkkonummi vald (Kyrkslätt) - Kisko vald - Kitee linn (Kides) - Kittilä vald - Kiukaineni vald - Kiuruvesi linn - Kivijärvi vald - Kokemäki linn (Kumo) - Kokkola linn (Karleby) - Kolari vald - Konnevesi vald - Kontiolahti vald - Korpilahti vald - Korpo vald (Korppoo) - Korsholmi vald (Mustasaari) - Korsnäsi vald - Kortesjärvi vald - Koski Tl vald - Kotka linn - Kouvola linn - Köyliö vald (Kjulo) - Kristinestadi linn (Kristiinankaupunki) - Kronoby vald (Kruunupyy) - Kuhmalahti vald - Kuhmo linn - Kuhmoineni vald (Kuhmois) - Kumlinge vald - Kuopio linn- Kuortane vald - Kurikka linn - Kustavi vald (Gustavs) - Kuusamo linn - Kyyjärvi vald - Kärkölä vald - Kärsämäki vald - Kökari vald

L[muuda | muuda lähteteksti]

Lahti linn (Lahtis) - Laihia vald (Laihela) - Laitila linn (Letala) - Lapinjärvi vald (Lappträsk) - Lapinlahti vald - Lappajärvi vald - Lappeenranta linn (Villmanstrand) - Lapua linn (Lappo) - Laukaa vald (Laukas) - Lemi vald - Lemlandi vald - Lempäälä vald (Lembois) - Leppävirta vald - Lestijärvi vald - Lieksa linn - Lieto vald (Lundo) - Liminka vald (Limingo) - Liperi vald (Libelits) - Lohja linn (Lojo) - Lohtaja vald (Lochteå) - Loimaa linn - Loppi vald (Loppis) - Loviisa linn (Lovisa) - Luhanka vald - Lumijoki vald - Lumparlandi vald - Luoto vald (Larsmo) - Luumäki vald

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maaninka vald - Malaxi vald Maalahti) - Mäntsälä vald - Mänttä linn - Mäntyharju vald - Mariehamni linn (Maarianhamina) - Marttila vald (St. Mårtens) - Masku vald - Mellilä vald - Merijärvi vald (Sastmola) - Merikarvia vald - Merimasku vald - Miehikkälä vald - Mikkeli linn (St. Michel) - Mouhijärvi vald - Muhose vald - Multia vald - Muonio vald - Muurame vald - Muurla vald - Mynämäki vald (Virmo) - Myrskylä vald (Mörskom)

N[muuda | muuda lähteteksti]

Naantali linn (Nådendal) - Nakkila vald - Nivala linn - Nokia linn - Nousiaineni vald (Nousis) - Nurmese linn - Nurmijärvi vald - Nykarleby linn (Uusikaarlepyy) - Närpese linn (Närpiö)

O[muuda | muuda lähteteksti]

Orimattila linn - Oripää vald - Orivesi linn - Oulaineni linn - Oulu linn (Uleåborg) - Outokumpu linn

P[muuda | muuda lähteteksti]

Padasjoki vald - Paimio linn (Pemar) - Paltamo vald - Pargase linn (Parainen) - Parikkala vald - Parkano linn - Pedersöre vald - Pelkosenniemi vald - Pello vald - Perho vald - Pertunmaa vald - Petäjävesi vald - Pieksämäki linn - Pielavesi vald - Pihtipudase vald - Pirkkala vald (Birkala) - Polvijärvi vald - Pomarkku vald (Påmark) - Pori linn (Björneborg) - Pornaineni vald (Borgnäs) - Porvoo linn (Borgå) - Posio vald - Pudasjärvi linn - Pukkila vald (Buckila) - Punkalaiduni vald - Puolanka vald - Puumala vald - Pyhtää vald (Pyttis) - Pyhäjoki vald - Pyhäjärvi linn - Pyhäntä vald - Pyhäranta vald - Pälkäne vald - Pöytyä vald (Pöytis)

R[muuda | muuda lähteteksti]

Raahe vald (Brahestad) - Raseborgi linn (Raasepori) - Raisio linn (Reso) - Rantasalmi vald - Ranua vald - Rauma linn (Raumo) - Rautalampi vald - Rautavaara vald - Rautjärvi vald - Reisjärvi vald - Riihimäki linn - Ristijärvi vald - Rovaniemi linn - Ruokolahti vald (Ruokolax) - Ruovesi vald - Rusko vald - Rääkkylä vald

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saarijärvi linn - Salla vald - Salo linn - Saltviki vald - Sastamala linn - Sauvo vald (Sagu) - Savitaipale vald - Savonlinna linn (Nyslott) - Savukoski vald - Seinäjoki linn - Sievi vald - Siikaineni vald - Siikajoki vald - Siikalatva vald - Siilinjärvi vald - Simo vald - Sipoo vald (Sibbo) - Siuntio vald (Sjundeå) - Sodankylä vald - Soini vald - Somero linn - Sonkajärvi vald - Sotkamo vald - Sottunga vald - Sulkava vald - Sundi vald - Suomussalmi vald - Suonenjoki linn - Sysmä vald - Säkylä vald

T[muuda | muuda lähteteksti]

Taipalsaari vald - Taivalkoski vald - Taivassalo vald (Tövsala) - Tammela vald - Tampere linn (Tammerfors) - Tervo vald - Tervola vald - Teuva vald (Östermark) - Tohmajärvi vald - Toholampi vald - Toivakka vald - Tornio linn (Torneå) - Turu linn (Åbo) -Tuusniemi vald - Tuusula vald (Tusby) - Tyrnävä vald

U[muuda | muuda lähteteksti]

Ulvila linn (Ulvsby) - Urjala vald - Utajärvi vald - Utsjoki vald - Uuraineni vald - Uusikaupunki linn (Nystad)

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vaala vald - Vaasa linn (Vasa) - Valkeakoski linn - Vantaa linn (Vanda) - Vårdö vald - Varkause linn - Vehmaa vald (Vemo) - Vesanto vald - Vesilahti vald - Veteli vald (Vetil) - Vieremä vald - Vihti vald (Vichtis) - Viitasaari linn - Vimpeli vald (Vindala) - Virolahti vald (Vederlax) - Virrati linn (Virdois) - Vörå-Maxmo vald (Vöyri-Maksamaa)

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

Ähtäri linn (Etseri) - Äänekoski linn

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Ylitornio vald (Övertorneå) - Ylivieska - Ylöjärvi - Ypäjä vald

Maakonna järgi[muuda | muuda lähteteksti]

Ahvenamaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Brändö vald - Eckerö vald - Finströmi vald - Föglö vald - Geta vald - Hammarlandi vald - Jomala vald - Kumlinge vald - Kökari vald - Lemlandi vald - Lumparlandi vald - Mariehamni linn (Maarianhamina) - Saltviki vald - Sottunga vald - Sundi vald - Vårdö vald

Ida-Uusimaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Askola vald - Lapinjärvi vald (Lappträsk) - Liljendali vald - Loviisa linn (Lovisa) - Myrskylä vald (Mörskom) - Pernaja vald (Pernaja) - Porvoo linn (Borgå) - Pukkila vald - Ruotsinpyhtää vald (Strömfors) - Sipoo vald (Sibbo)

Kainuu maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Hyrynsalmi vald - Kajaani linn (Kajana) - Kuhmo linn - Paltamo vald - Puolanka vald - Ristijärvi - Sotkamo vald - Suomussalmi vald - Vaala vald

Kanta-Häme maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Forssa linn - Hattula vald - Hauho vald - Hausjärvi vald - Humppila vald - Hämeenlinna linn (Tavastehus) - Janakkala vald - Jokioineni vald (Jockis) - Kalvola vald - Lammi vald - Loppi vald - Renko vald - Riihimäki linn - Tammela vald - Tuulose vald - Ypäjä vald

Kesk-Pohjanmaa[muuda | muuda lähteteksti]

Halsua vald - Himanka vald - Kannuse linn - Kaustineni vald (Kaustby) - Kokkola linn (Karleby) - Kälviä vald (Kelviå) - Lestijärvi vald - Lohtaja vald (Lochteå) - Perho vald - Toholampi vald - Ullava vald - Veteli vald (Vetil)

Kesk-Soome[muuda | muuda lähteteksti]

Hankasalmi vald - Joutsa vald - Jyväskylä linn - Jyväskylä vald - Jämsä linn - Jämsänkoski linn - Kannonkoski vald - Karstula vald - Keuruu linn - Kinnula vald - Kivijärvi vald - Konnevesi vald - Korpilahti vald - Kuhmoineni vald - Kyyjärvi vald - Laukaa vald - Luhanka vald - Multia vald - Muurame vald - Petäjävesi vald - Pihtipudase vald - Pylkönmäki vald - Saarijärvi linn - Toivakka vald - Uuraineni vald - Viitasaari linn - Äänekoski linn

Kymenlaakso maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Anjalankoski linn - Elimäki vald (Elimä) - Hamina linn (Fredrikshamn) - Iitti vald (Itis) - Jaala vald - Kotka linn - Kouvola linn - Kuusankoski linn - Miehikkälä vald - Pyhtää vald - Valkeala vald - Virolahti vald (Vederlax)

Lapi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Enontekiö vald (Enontekis) - Inari vald (Enare) - Kemi linn - Kemijärvi linn - Keminmaa vald - Kittilä vald - Kolari vald - Muonio vald - Pelkosenniemi vald - Pello vald - Posio vald - Ranua vald - Rovaniemi linn - Salla vald - Savukoski vald - Simo vald - Sodankylä vald - Tervola vald - Tornio linn (Torneå) - Utsjoki vald - Ylitornio vald (Övertorneå)

Lõuna-Karjala maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Imatra linn - Joutseno linn - Lappeenranta linn (Villmansstrand) - Lemi vald - Luumäki vald - Parikkala vald - Rautjärvi vald - Ruokolahti vald - Savitaipale vald - Suomenniemi vald - Taipalsaari vald - Ylämaa vald

Lõuna-Pohjanmaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Alahärmä vald - Alajärvi linn - Alavuse linn - Evijärvi vald - Ilmajoki vald - Isojoki vald (Storå) - Jalasjärvi vald - Jurva vald - Karijoki vald (Bötom) - Kauhajoki linn - Kauhava linn - Kortesjärvi vald - Kuortane vald - Kurikka linn - Lappajärvi vald - Lapua linn (Lappo) - Lehtimäki vald - Nurmo vald - Seinäjoki linn - Soini vald - Teuva vald (Östermark) - Töysä vald - Vimpeli vald - Ähtäri linn (Etseri) - Ylihärmä vald - Ylistaro vald

Lõuna-Savo maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Enonkoski vald - Heinävesi vald - Hirvensalmi vald - Joroineni vald (Jorois) - Juva vald - Kangasniemi vald - Kerimäki vald - Mikkeli linn (St. Michel) - Mäntyharju vald - Pertunmaa vald - Pieksämäki linn - Punkaharju vald - Puumala vald - Rantasalmi vald - Ristiina vald - Savonlinna linn (Nyslott) - Savonranta vald - Sulkava vald

Pirkanmaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Akaa linn - Hämeenkyrö vald (Tavastkyro) - Ikaalineni linn (Ikalis) - Juupajoki vald - Kangasala vald - Kihniö vald - Kuhmalahti vald - Kuru vald - Kylmäkoski vald - Lempäälä vald - Mouhijärvi vald - Mänttä linn - Nokia linn - Orivesi linn - Parkano linn - Pirkkala vald (Birkala) - Punkalaiduni vald - Pälkäne vald - Ruovesi vald - Tampere linn (Tammerfors) - Urjala vald - Valkeakoski linn - Vammala linn - Vesilahti vald - Vilppula vald - Virrati linn (Virdois) - Äetsä vald - Ylöjärvi vald

Pohjanmaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Isokyrö vald (Storkyro) - Jacobstadi linn (Pietarsaari) - Kaskineni linn (Kaskö) - Korsholmi vald (Mustasaari) - Korsnäsi vald - Kristinestadi linn (Kristiinankaupunki) - Kronoby vald (Kruunupyy) - Laihia vald (Laihela) - Larsmo vald (Luoto) - Malaxi vald (Maalahti) - Närpese linn (Närpiö) - Nykarleby linn (Uusikaarlebyy) - Oravaise vald (Oravainen) - Pedersöre vald - Vaasa linn (Vasa) - Vähäkyrö vald (Lillkyro) - Vöra-Maxmo vald (Vöyri-Maksamaa)

Põhja-Karjala maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Eno vald - Ilomantsi vald (Ilomants) - Joensuu linn - Juuka vald - Kesälahti vald - Kitee linn - Kontiolahti vald - Lieksa linn - Liperi vald - Nurmese linn - Outokumpu linn - Polvijärvi vald - Pyhäselkä vald - Rääkkylä vald - Tohmajärvi vald - Valtimo vald

Põhja-Pohjanmaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Alavieska vald - Haapajärvi linn - Haapavesi linn - Hailuoto vald (Karlö) - Haukipudase vald - Ii vald - Kalajoki linn - Kempele vald - Kestilä vald - Kiiminki vald - Kuusamo linn - Kärsämäki vald - Liminka vald (Limingo) - Lumijoki vald - Merijärvi vald - Muhose vald - Nivala linn - Oulaineni linn - Oulu linn (Uleåborg) - Oulunsalo vald (Uleåsalo) - Piippola vald - Pudasjärvi vald - Pulkkila vald - Pyhäjoki vald - Pyhäjärvi linn - Pyhäntä vald - Raahe linn (Brahestad) - Rantsila vald - Reisjärvi vald - Sievi vald - Siikajoki vald - Taivalkoski vald - Tyrnävä vald - Utajärvi vald - Vihanti vald - Yli-Ii vald - Ylikiiminki vald - Ylivieska linn

Põhja-Savo maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Iisalmi linn (Idensalmi) - Juankoski linn - Kaavi vald - Karttula vald - Keitele vald - Kiuruvesi linn - Kuopio linn - Lapinlahti vald - Leppävirta vald - Maaninka vald - Nilsiä linn - Pielavesi vald - Rautalampi vald - Rautavaara vald - Siilinjärvi vald - Sonkajärvi vald - Suonenjoki linn - Tervo vald - Tuusniemi vald - Varkause linn - Varpaisjärvi vald - Vesanto vald - Vieremä vald

Päijät-Häme maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Artjärvi vald (Artsjö) - Asikkala vald - Hartola vald - Heinola linn - Hollola vald - Hämeenkoski vald - Kärkölä vald - Lahti linn (Lahtis) - Nastola vald - Orimattila linn - Padasjoki vald - Sysmä vald

Päris-Soome maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Alastaro vald - Askaineni vald (Villnäs) - Aura vald - Dragsfjärdi vald - Halikko vald - Houtskäri vald (Houtskari) - Iniö vald - Kaarina linn (St. Karins) - Kiikala vald - Kimito vald (Kemiö) - Kisko vald - Korpo vald (Korppoo) - Koski Tl vald - Kustavi vald (Gustavs) - Kuusjoki vald - Laitila linn - Lemu vald - Lieto vald (Lundo) - Loimaa linn - Marttila vald - Masku vald - Mellilä vald - Merimasku vald - Muurla vald - Mynämäki vald - Naantali linn (Nådendal) - Nagu vald (Nauvo) - Nousiaineni vald (Nousis) - Oripää vald - Paimio linn (Pemar) - Pargase linn (Parainen) - Perniö vald (Bjärnå) - Pertteli vald - Piikkiö vald (Pikis) - Pyhäranta vald - Pöytyä vald - Raisio linn (Reso) - Rusko vald - Rymättylä vald (Rimito) - Salo linn - Sauvo vald (Sagu) - Somero linn - Suomusjärvi vald - Särkisalo vald (Finby) - Taivassalo vald (Tövsala) - Tarvasjoki vald - Turu linn (Åbo) - Uusikaupunki linn (Nystad) - Vahto vald - Vehmaa vald - Velkua vald - Västanfjärdi vald - Yläse vald

Satakunta maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Eura vald - Eurajoki vald (Euraåminne) - Harjavalta linn - Honkajoki vald - Huittineni linn - Jämijärvi vald - Kankaanpää linn - Karvia vald - Kiikoineni vald - Kiukaineni vald - Kokemäki linn (Kumo) - Köyliö vald (Kjulo) - Lappi vald - Lavia vald - Luvia vald - Merikarvia vald (Sastmola) - Nakkila vald - Noormarkku vald (Norrmark) - Pomarkku vald (Påmark) - Pori linn (Björneborg) - Rauma linn (Raumo) - Siikaineni vald - Säkylä vald - Ulvila linn (Ulvsby) - Vampula vald

Uusimaa maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Ekenäsi linn (Tammisaari) - Espoo linn (Esbo) - Hanko linn (Hangö) - Helsingi linn (Helsingfors) - Hyvinkää linn - Ingå vald (Inkoo) - Järvenpää linn - Karise linn (Karjaa) - Karjalohja vald - Karkkila linn - Kauniaineni linn (Grankulla) - Kerava linn - Kirkkonummi vald (Kyrksläti vald) - Lohja linn (Lojo) - Mäntsälä vald - Nummi-Pusula vald - Nurmijärvi vald - Pohja vald (Pojo) - Pornaineni vald - Sammatti vald - Siuntio vald (Sjundeå) - Tuusula vald (Tusby) - Vantaa linn (Vanda) - Vihti vald

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]