Siobhan Fahey

Allikas: Vikipeedia
Siobhan Fahey
Sünniaeg 10. september 1958 (65-aastane)
Dublin
Amet helilooja

Siobhan Maire Fahey (sündinud 10. septembril 1958 Meathi krahvkonnas Iirimaal) on iiri lauljanna. Teda teatakse eelkõige ansamblitest Bananarama (1981–1988) ja Shakespears Sister (1988–1996), Marcella Levyga kokkulaulud muusikapalast “Stay” sai Ühendkuningriigi edetabelites 1992. aasta esimese koha hitt.

Noorus[muuda | muuda lähteteksti]

Ta vanemad pärinesid Tipperary krahvkonnast. Fahley isa Joseph liitus Briti armeega, kui ta kolm tütart olid veel lapseealised. Ema Heleniga koliti kaasnevalt Suurbritanniasse ja edasi Saksamaale ning tagasi Inglismaale. 16-aastasena jättis ta kodu Hertfordshire'i krahvkonnas ning suundus lähedal asuvasse pealinna Londonisse, kus suhestus 1970. aastatel linnale omase punk-skeenega, New Romanticutega ja Blitz Kidsidega.

Tuntust kogudes alustas ta moeajakirjanduse õppimist London College of Fashionis, mille järgnes karjäär muusikuna. Tema samanimeline õde Maire kehastas pearolli Dexys Midnight Runnersi muusikavideos “Come On Eileen” (1982).

Eraelu[muuda | muuda lähteteksti]

Tal oli varemalt suhtes nii põhjaiiri trummari Jim Reillyga kui šoti lauljaga Bobby Bluebelliga. The Bluebellsile kahasse kirjutas Fahey hitina edetabelites esikoha saavutanud muusikapala “Young At Heart” (1983).

1987. aastal abiellus ta Eurythmicsist tuntud Dave Stewartiga, nad lahutasid 9 aastat hiljem. Abielust sündisid vennad Samuel (1987) ja Django James (1991), kes 2010. aastal asutasid kahekesi indie rock ansambli Nightmare and the Cat.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]