Mine sisu juurde

Scooch

Allikas: Vikipeedia
Scooch
Scooch esinemas 12. mail 2007 Soomes Helsingis Hartwall Arenal (ESC 2007).
Scooch esinemas 12. mail 2007 Soomes Helsingis Hartwall Arenal (ESC 2007).
Päritolu Ühendkuningriik
Stiilid
Tegev
  • 1998–2000
  • 2004
  • 2007–present
Plaadifirma
Koosseis

Scooch on Briti popansambel, mille koosseisus on esinejad Natalie Powers, Caroline Barnes, David Ducasse ja Russ Spencer .

Scooch esindas Ühendkuningriiki 2007. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Helsingis lauluga "Flying the Flag (For You)", saavutades finaalis 19 punkti ja saades 22. koha 24 osaleja hulgas. Lugu jõudis Ühendkuningriigi singlite edetabelis 5. kohale 13. mail 2007, olles olnud allalaadimiseks saadaval kaks kuud enne seda.

Moodustumine[muuda | muuda lähteteksti]

"Kõik laulva ja tantsiva popgrupi" kuulamised toimusid 1997. aasta sügisest kuni 1998. aasta kevadeni laulukirjutajate ja produtsentide Mike Stocki ja Matt Aitkeni ning tulevase mänedžeri Steve Crosby ees. Heidi Range osales grupi prooviesinemisel, kuid talle keelduti, kui selgus, et ta on vaid 14-aastane. Finaalnelik moodustati 1998. aasta oktoobris. Esimestel kuudel hoiti gruppi tagasihoidlikult ning nad veetsid aega oma pildi ja heli kallal töötades. Grupi nimi pärineb terminist, mida kasutatakse palumaks kellelgi pingil või diivanil üles tõusta või mööda liikuda.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Scooch võitis 1999. aastal BBC One'i laupäevahommikuses saates Live & Kicking võistluse. Nad võistlesid poistebändiga Glitterbug, et avaldada oma singel. Kuigi mõlemad bändid olid juba moodustatud, oli see konkurss erakordne, kuna see toimus enne esimese muusikatalendi tõsielusaate, ITV programmi Popstars, formaadi ilmumist Ühendkuningriigis 2001. aastal.

Nende debüütsingel "When My Baby" jõudis Top 40 edetabelisse. See päästis Iiri tüdrukutebändi B*Witched'i toetusturneele ja propageeris nende teist ning suurimat singlit "More Than I Needed to Know". Singel saavutas Ühendkuningriigi singlite edetabelis 5. koha ning oli populaarne ka rahvusvaheliselt, sealhulgas Jaapanis, kus see jõudis edetabelite tippu.

Poistebändi Five reklaamtuur andis grupile aluse nende kolmandale singlile "The Best Is Yet to Come", mis saavutas Ühendkuningriigis 12. koha. Bänd salvestas oma debüütalbumi "Welcome to the Planet Pop", mis sai Jaapanis Top 20 edukaks. "More Than I Needed to Know" jõudis Jaapanis esikohale ja sealse populaarsuse tõttu oli see videomängus DDRMAX2: Dance Dance Revolution 7thMIX . Scooch esines igal Ühendkuningriigi areenil ja oli aasta laste terviseameti suursaadikuna.

Scoochi neljas singel tuli flamenkost inspireeritud " For Sure " kujul, mis saavutas Ühendkuningriigis 15. koha. Sellele järgnes nende albumi Ühendkuningriigi versioon pealkirjaga "Four Sure", mis saavutas tipu Ühendkuningriigi Top 40 hulgas. Nende plaadifirma loobus bändist ja bänd läks lahku. 2004. aasta jaanuaris toimus bändi taasühinemine, et esineda GAY Gone But Not Forgotten õhtul, mille edu ajendas bändi tegema ringreisi mitmetes geikohtades ja üritustel üle Ühendkuningriigi.

Liikmete muud tegevused[muuda | muuda lähteteksti]

2006. aastal osales Russ Spencer E4 tõsielusaates Boys Will Be Girls, [1] kus ta üritas koos kahe teise endise poissbändi liikmega poseerida tüdrukute grupina. Spencerile ja tema bändikaaslastele anti neli nädalat aega singli salvestamiseks, popvideo tegemiseks ja otse-eetris mängimiseks, samal ajal naistena poseerides. Spencerist on saanud ka telesaatejuht, kes on Make Your Play saatejuht. Tema teatritöö hõlmab Chitty Chitty Bang Bangi Ühendkuningriigi riikliku turnee Child Catcher rolli mängimist.

Caroline Barnes ja Natalie Powers on mõlemad West Endis laval olnud erinevates osades. Powers on Almighty Recordsiga välja andnud ka kaks soolosinglit "Music to My Heart" ja "Unchained Melody".

David Ducasse asutas 2000. aastal Kirde-Idas oma etenduskunstide akadeemia, kus koolitatakse noori esinejaid. [2] Kool tähistas oma 15. aastapäeva piduliku kontserdiga, mis toimus 2015. aasta aprillis [3] Ta on töötanud palju ka produtsendi, kirjaniku ja režissöörina ning jätkab esinemist. Viimaste rollide hulka kuuluvad Dandini koos Emmerdale'i näitlejanna Roxanne Palletiga Newcastle'i kuningliku teatri Tuhkatriinu lavastuses Qdos Entertainmenti jaoks, Francis Fryer Calamity Jane'i Ühendkuningriigi tuuril Entertainment Unlimited jaoks. Nendel jõuludel, Ducasse mängib nimiosa filmis Dick Whittington Consett Empire'is.

Barnes ja Spencer osalesid Channel 4 <i id="mwTg">Coach Trip</i> 4. seerias ja Harry Hilli TV Burpis finaaliesinejana 12. märtsil 2010 lauluga "Flying the Flag (For You)" ja etenduse lõpus Harry ( sakslasena riietatud Oktoberfesti riietuses) annab neile nullpunkti .

Eurovisiooni lauluvõistlus 2007[muuda | muuda lähteteksti]

Eurovisioon: Making Your Mind Up[muuda | muuda lähteteksti]

28. veebruaril 2006 teatati, et Scooch kavatseb Eurovisiooni lauluvõistlusel osaleda.

Ansambel esines laupäeval, 17. märtsil 2007 BBC One'i telekanalil Ühendkuningriigi valikvõistlusel Eurovision: Making Your Mind Up, lauldes ja esitades oma laulu " Flying the Flag (For You) ".

Saade algas kuue BBC valitud looga, mis kahanes pärast hääletust kahele loole – neli kõige vähem hääli saanud laulu lahkusid konkursilt.

Pärast lõpptulemuste avalikust tegemist lõppes saade vaidlustega. Fearne Cotton teatas, et võitja on Scooch, samal ajal, palju valjemal häälel, kuulutas kaassaatejuht Terry Wogan võitjaks teise laulu Cyndi . Pärast mitmesekundilist segadust kahe võistleja, rahva ja televaatajate vahel selgus, et Scooch oli konkursi tegelik võitja ja pidi esindama Ühendkuningriiki 2007. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel . [4] Cotton tänas lavale tulnud Cyndit ja ta kiirustas ta lavalt maha, et Scooch saaks võidulaulu veel kord esitada enne programmi lõppu.

Hiljem selgus, et Scooch kogus 53% telehäältest, Cyndi aga 47%. [5]

Edasine vaidlus[muuda | muuda lähteteksti]

Edasised vaidlused tekkisid, kui ajaleht Daily Mirror teatas, et bänd kasutas Eurovisioonil: Making Your Mind Up lavaväliselt kahte taustalauljat, mis andis mõista, et see andis grupile konkureerivate osalejate ees eelise, kuigi see oli lubatud. See tõi kaasa valesüüdistused matkimises. [6]

"2007. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse reeglite väljavõtted" 4. jao reegel 7 sätestab, et "Artstid esinevad laval otse, saates salvestatud taustalugu, mis ei sisalda vokaali ega vokaaliimitatsioone." Nii kaua, kuni taustalauljad laulsid otse, ei rikutud ühtegi reeglit. [7] Eurovisioonile tavapärane on, et lavavälisel kohal on lisalauljaid. Näiteks 2006. aasta Rootsi laul sisaldas taustalauljaid, kes ilmusid lavale alles loo teisel poolel. Reegel on, et esineda võib maksimaalselt kuus lauljat/esinejat, kuid pole reeglit, mis ütleks, et neid kõiki tuleb laval näidata.

Laupäeval, 24. märtsil 2007 avaldatud videoblogis väitis lauljast telesaatejuht Charlotte Church, et Scooch ei vääri Eurovisiooniː Making Your Mind Up võitu. Church nimetas Ühendkuningriigi Eurovisiooni esindajat " Flying the Flag (for You) " esitaja Scooch, kui "absoluutset jama" ja "piinlikkust" Suurbritannia jaoks. Church teatas, et tema arvates oleks pidanud selle konkursi võitma hoopis Cyndi. Scoochi laulja Natalie Powers andis vastulause: "Väikese lapse emana pean tema käitumist ja keelt üsna vastuvõetamatuks. Mis eeskuju see tulevasele emale on?" Russ Spencer lisas: "Kui kahju, et ingli hääl on saanud kanalisatsioonitoru suuks." [8]

28. märtsil 2007 väitis Rootsi laulja Pandora, et Scoochi refrään Eurovisiooni lauluvõistlusel on tema 1999. aastal avaldatud laulus "No Regrets" esineva refrääni plagiaat. Rootsi Muusikute Liidu abiga võttis ta hiljem ühendust EBU-ga, püüdes Scoochi lugu konkursilt diskvalifitseerida. [9]

Vastuseks Pandora plagiaadi väitele avaldas BBC avalduse, milles kinnitas, et Scoochi laul on "originaal" ja kirjanikud "polnud kunagi Pandorast ega tema lauludest teadlikud". BBC kinnitas, et tema tööd ei plagieeritud. [10]

3. aprillil 2007 vabandas ajaleht Daily Mirror BBC ja EBU ees avaldatud ebakorrektse loo pärast, mille kohaselt EBU kinnitas, et BBC rikkus Ühendkuningriigi Eurovisiooni esindaja valimisel EBU reegleid. Vigane lugu tõi kaasa kuulujutud Scoochi matkimisest Eurovisiooni saates: Making Your Mind Up. [11]

Reklaamikampaania[muuda | muuda lähteteksti]

19. märtsil 2007 esines Scooch Channel 4 saates Richard &amp; Judy, paljastades, et nende tants laulule "Flying the Flag (For You)" 2007. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Helsingis on "uudne kui kunagi varem" ja "võib hõlmata stringe". 22. märtsil esinesid nad ITV saates This Morning ja õhtul BBC One'i saates The Graham Norton Show, esitades laulu lühendatud versioone.

17. aprillil 2007 filmis Scooch Londonis muusikavideo nende Eurovisiooni loos "Flying the Flag (For You)". Video avaldati 23. aprillil 2007 ja seda oli võimalik alates 24. aprillist 2007 näha vaid BBC Eurovision 2007 veebisaidil. 18. aprillil teatati, et Scooch sõlmis lepingu plaadifirmaga Warner Bros.[12] Lepingu raames salvestas Scooch mitu erikeelset versiooni laulust "Flying the Flag (For You)", kus laulusõnu esitatakse prantsuse, saksa, hispaania, bulgaaria ja taani keeles. [13]

2007. aasta mai alguse jooksul esines grupp mitmes Briti telesaates ja raadiosaadetes ning osales arvukates meediaintervjuudes, et laulu ja ennast veelgi reklaamida. Loo "lastesõbralik" versioon esitati CBBC saates Blue Peter,. Muudatused hõlmasid "Kas soovite suupisteid, sir?" asemel "Mõned soolapähklid, härra?" ja "Kas soovite maiustusi, härra?" "Kas soovite maandumiseks midagi imeda, sir?" asemel. Kvartett esines ka BBC One'i riiklikul loteriil ja ITV saates Loose Women .

Scooch harjutas enda esinemist Helsingis Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis 6.–11. maini ning muutis selle käigus mitu korda oma esituse osa.

Esinemine Eurovisiooni finaalis[muuda | muuda lähteteksti]

Finaalis saavutas Scooch 19 punktiga 22. koha 24-st; seitse punkti Iirimaalt ja maksimaalsed punktid ehk kaksteist punkti Maltalt . See oli esimene kord pärast 2002. aastat, kui Ühendkuningriigi Eurovisiooni esindaja sai konkursil maksimaalsed kaksteist punkti; [14] [15] Malta teatas hiljem, et kaksteist punkti oli protest selle vastu, kui paljud Eurovisiooni riigid oma naabrite poolt hääletasid. [16] [17]

Kuigi "Flying the Flag (for You)" ei pälvinud suuremat tähelepanu Euroopas, jõudis laul 13. mail 2007 Ühendkuningriigi singlite edetabelis 5. kohale. See tegi sellest Ühendkuningriigi Eurovisiooni esindaja kõrgeima edetabelikoha pärast 1997. aasta Katrina and the Waves'i lugu ning võrdsustas grupi kõrgeima edetabelikohaga laulu "More Than I Needed to Know".

Peale Eurovisiooni[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast Eurovisiooni teatas Scooch, et kuigi nad jäävad grupina kokku, ei kavatse nad uusi laule toota, kuna olid liiga hõivatud. Siiski ütlesid nad, et esinevad live-esinemistel ja tulevikus ei välista ka rohkemate lugude avaldamist. Samuti teatasid nad, et kolm Scoochi liiget esinevad teatrilavastustes. Spencer mängib Chitty Chitty Bang Bangi Ühendkuningriigi tuuril The Child Catcherit, Barnes jätkab oma rolli filmis The Producers ja Ducasse peaosas filmis Jack and the Beanstalk Newcastle upon Tyne'is. Powers aga plaanib aja maha võtta, et hoolitseda oma poja eest.

Märkimisväärne on see, et Scoochi laulu autor Morten Schjolin osales 2008. aastal uuesti riiklikul valikul Michelle Gayle'i looga 1. märtsil 2008.

2010. aastal osalesid Caroline ja Russ, kes hiljem said paariks, Briti tõsielusaate "Coach Trip" neljandas hooajas. Nad liitusid saatega 18. päeval ja langesid välja 36. päeval, mis teeb neist ühe sarja kauem kestnud paari.

Alates 2007. aastast on Scooch jätkanud esinemisi Suurbritannias ja Euroopas. Alates 2011. aastast on nad esitanud oma uut etendust "Scooch do Glee".

Kuigi David enam bändis ei esine, jätkab ta Kirde-Ida Performers Stage Schooli direktorina ning on ka Pride World Radio saatejuht. Natalie juhib Hemel Hempsteadi Allstarsi akadeemia etenduskunstide kooli ja töötab vokaalõpetajana. Caroline tegutseb muusikateatris nii esineja kui koreograafina, ning Russ on saatejuht ja laulja, kes osaleb praegu uues ringreisimuusikalis "The Heat Is On!".

2011. aasta oktoobris teatati, et Scooch esineb The Missioni toetajana, kes pidasid oma 25. aastapäeva kontserdi Londoni Brixtoni akadeemias. Scooch liitus koosseisuga koos gooti legendide Fields of the Nephilimiga ning nende kaasamine tekitas mõlema bändi fännides poleemikat.

  1. aprillil 2024 avaldati nii Eurovisioni kui ka Easyjeti ametlikel YouTube'i kanalitel reklaam, mis tutvustas Easyjeti sponsorlust 2024. aasta Eurovisioonil. Reklaamis esitas Scooch laulu "All Aboard the Orange Plane (Eurovisiooni laul)".

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Albumi üksikasjad Kõrgeim koht

edetabelites

UK

[18]

Four

Sure

  • Välja antud: august 2000
  • Plaadifirma: Accolade Records
  • Formaadid: CD, digitaalne allalaadimine
41

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta Kõrgeim koht edetabelites Album
Ühend-kuningriik [18]

Holland

[19]

"When My Baby" 1999 29 Four Sure /

Welcome to the Planet Pop

"More Than I Needed to Know " 2000 5 62
"The Best Is Yet to Come" 12
" For Sure" 15
"One of These Days" 2001
" Zoom"
"Flying the Flag (For You) " 2007 5 Albumiväline singel
"—" tähistab pealkirja, mis ei jõudnud edetabelisse või mida sellel territooriumil ei avaldatud.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Boys Will Be Girls". Channel 4. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. märts 2007. Vaadatud 22. aprillil 2007.
  2. "Performers Stage School". Originaali arhiivikoopia seisuga 8. oktoober 2016. Vaadatud 24. märtsil 2015.
  3. "Performers". Originaali arhiivikoopia seisuga 3. november 2016. Vaadatud 8. aprillil 2015.
  4. "Gaffe mars Scooch Eurovision win". BBC News. 18. märts 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 18. märts 2007. Vaadatud 18. märtsil 2007.
  5. Eurovision Song Contest Serbia 2008 | Eurovision News
  6. "Winners had secret singers off stage". Daily Mirror. 20. märts 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. oktoober 2007. Vaadatud 2. aprillil 2018.
  7. "Extracts From The Rules for the 2007 Eurovision Song Contest 2007" (PDF). European Broadcasting Union. 18. märts 2007. Originaali (PDF) arhiivikoopia seisuga 15. märts 2007. Vaadatud 18. märtsil 2007.
  8. "Scooch react to Church outburst". esctoday.com. 25. märts 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 28. märts 2007. Vaadatud 25. märtsil 2007.
  9. "Pandora rasar. De har snott min låt". Aftonbladet (rootsi). 28. märts 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 5. mai 2007. Vaadatud 28. märtsil 2007.
  10. "'There is no plagiarism' We never heard of Pandora". esctoday.com. 28. märts 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 25. juuni 2007. Vaadatud 28. märtsil 2007.
  11. "'We were wrong' The Mirror apologises to BBC'". esctoday.com. 3. aprill 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 30. september 2007. Vaadatud 3. aprillil 2007.
  12. "Exclusive: Warner Bros sign Scooch, single out May 7th". esctoday.com. 18. aprill 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 20. aprill 2007. Vaadatud 21. aprillil 2007.
  13. "Exclusive: 5 language versions for Scooch". esctoday.com. 20. aprill 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 22. aprill 2007. Vaadatud 21. aprillil 2007.
  14. "MP demands Eurovision vote change". BBC News. 15. mai 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 20. mai 2009. Vaadatud 15. mail 2007.
  15. "Malta slates Eurovision's voting". BBC News. 15. mai 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 9. juuli 2007. Vaadatud 15. mail 2007.
  16. "MP demands Eurovision vote change". BBC News. 15. mai 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 20. mai 2009. Vaadatud 23. mail 2010.
  17. "Malta slates Eurovision's voting". BBC News. 14. mai 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 9. juuli 2007. Vaadatud 23. mail 2010.
  18. 18,0 18,1 "Scooch – Chart history". Official Charts Company. Originaali arhiivikoopia seisuga 9. mai 2018. Vaadatud 19. mail 2018. Viitamistõrge: Vigane <ref>-silt; nime "UK chart" on määratud mitu korda erineva sisuga.
  19. "Scooch – More than I Needed to Know" (saksa). Swiss Hitparade. Originaali arhiivikoopia seisuga 12. september 2018. Vaadatud 19. mail 2018.

Välised lingid[muuda | muuda lähteteksti]