SampTA

Allikas: Vikipeedia
Artiklit tuleb tõlkida ja kohandada!

SampTA (Sampling Theory and Applications) on interdistsiplinaarne konverents matemaatikutele, inseneridele ja rakendusuuringutega tegelevatele teadlastele. SampTA põhieesmärgiks on tutvustada valimridade teooria ja rakenduste ning nendega seotud valdkondade alaseid värskemaid tulemusi.


SampTA konverentside seeria algas väikese konverentsiga[1] 1995 Riias Lätis, kuid kohtumised kujunesid, kui huvi valimridade teooria ja rakenduste vastu kasvas, täismõõdus konverentsideks, mis pakkusid huvi nii matemaatikutele kui ka inseneridele. Selline matemaatikute ja inseneride enam-vähem võrdne arv osavõtjate hulgas muudab SampTA konverentside seeria unikaalseks. Konverentside korraldust koordineerib rahvusvaheline steering committee[2], mis koosneb väga silmapaistvate ja ülemaailmselt tunnustatud matemaatikutest ja inseneridest ning technical committee[3], kes hoolitseb konverentsi programmi eest.

Iga kahe aasta tagant toimuva konverentsi kohta avaldatakse infot mitmetes matemaatika ja inseneeria kalendrites, muuhulgas Ameerika Matemaatikaühingu, Mathematics Calendar [4], Wavelet Digest's,[5] Numerical Harmonic Analysis Group'i (NuHAG, Viini Ülikool) kalendris, Norbert Wieneri keskuse (University of Maryland) kalendris ja IEEE Signal Processing Society kalendris. Konverentsid on toimunud üle aasta alates 1995, olnud 150–170 osalejaga ja 4-5-päevased.

Eelmised konverentsid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. SampTA1995 link
  2. "SampTA 2011". Originaali arhiivikoopia seisuga 7. mai 2011. Vaadatud 28. märtsil 2016.
  3. "SampTA 2011". Originaali arhiivikoopia seisuga 7. mai 2011. Vaadatud 28. märtsil 2016.
  4. Mathematics Calendar
  5. "Wavelet Digest". Originaali arhiivikoopia seisuga 4. november 2011. Vaadatud 30. juunil 2022.