Peep Taimla

Allikas: Vikipeedia

Peep Taimla (sündinud 3. märtsil 1965 Tallinnas) on eesti dirigent ja ilmateadustaja.[1].

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Noorpõlves laulis Peep Taimla RAM-i poistekooris, harjutas klaverit, kitarri ja trompetit. Keskkooli ajal osales ta mitmes rokkansamblis laulja, soolokitarristi ja laulusõnade loojana. Peep Taimla on õppinud kitarri Heldur Vaabeli ja Uno Loobi juures.

Peep Taimla on lõpetanud 1989. aastal Tallinna Pedagoogilise Instituudi kultuuriteaduskonna ning 1993. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi puhkpilliorkestri dirigeerimise erialal[1]. 1996/97 täiendas ta end sümfooniaorkestri dirigeerimise alal Sibeliuse Akadeemias Helsingis.

Töö[muuda | muuda lähteteksti]

Peep Taimla on dirigeerinud mitut kutselist orkestrit nii Eestis kui ka välismaal. Ta on pidanud loenguid Tallinna Ülikoolis ja andnud pillitunde huvikoolides. Ta asutas 1990. aastal klassikalist muusikat viljeleva orkestri Tallinna noorte brassstuudio ja 1999. aastal lasteansambli Vinged Jütsid.

Peep Taimla on töötanud ilmatoimetajana ETV-s 1997–2007 ja Kanal 2-s 2008–2013. Aastatel 1999–2005 tegi Peep Taimla ilmasaateid Raadio 2-s ja Vikerraadios. Televisioonimeteoroloogia alal on Peep Taimla täiendanud end Soome Meteoroloogiainstituudis, Yleisradios ja uudistekanalis CNN]. Ta on teinud ETV-s portreesaate "Tähelaev: Peeter Saul".

Peep Taimla töötab Tallinna Kopli Huvikoolis kitarri- ja ukuleleõpetajana.

Teoseid[muuda | muuda lähteteksti]

Peep Taimla on avaldanud luulevormis populaarteaduslikud raamatud „Laste väike ilma-aabits“ ja „Ilm teeb ilma 12 kuud“.

Ajakirjas Nädal ilmunud nupuke Peep Taimla luulekogust

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1
    Peep Taimla diplom

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]