Owe Petersell

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Ove Petersell)

Owe Petersell (sündinud 11. aprillil 1972 Pärnus) on eesti ajakirjanik.

Hariduskäik[muuda | muuda lähteteksti]

Ta lõpetas 1990. aastal hõbemedaliga Pärnu 4. Keskkooli, 1995. aastal cum laude Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna eripedagoogika erialal ning sai sotsiaalteaduskonnast 1997. aastal magistrikraadi eripedagoogika erialal.

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

Ta töötas 20 aastat, jaama esimesest päevast alates, raadiojaamas Elmar, olles aastail 2004–2017 [1] Raadio Elmar peatoimetaja. 2017. aastal asus tööle Tallinna Botaanikaaeda. 2018. aastast on ta Vikerraadio ja ETV "Terevisiooni" saatejuht.[2]

Lisaks raadiotööle on Petersell juhtinud telesaateid (uudistesaadet "A4" TV3-s, hommikusaadet "Värskelt õhus" Eesti Televisioonis, heategevussaadet "Jõulusoojus" Kanal 2-s jm), teinud modellitööd ja väikseid näitlejarolle ("Taarka", "Kelgukoerad"). Ta on osalenud "Eesti otsib lemmiklaulu" akadeemias ja korduvalt "Eurolaulu" žüriis.

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Owe Petersell on kirjutanud laulusõnu (Anne Veskile "Ingleid ei...", "Ma saadan ta", "Ma tänan sind", "Ma ju tean", "Oled mulle vaid tuul" ja "Peatu hetkeks", Marju Länikule "On üks meil hing" ja "Süda silmades", Kaire Vilgatsile "Maailm hea", Vaike Hannustile "Veel hoolin", Brigita Murutarile "Hõbenuga" jpt).

Laulusõnu on ta kirjutanud ka Mark Fallbergi varjunime all ("Põgenen" ja “Sinuga end elusana tunda võin”, muusika Mikk Targo, "Lõpp sellel lool", viis Grete Paia, "Sina loed, ei muu", muusika Rolf Roosalu).

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. POMMUUDIS! Armastatud Owe Petersell lahkub Elmarist!
  2. Rudi, Hanneli (28.05.2018). "Kauaaegne Elmari raadiojaama juht läks Vikerraadiosse saadet juhtima". Postimees online. Vaadatud 28.05.2018.
  3. Selged kõnelejad 2021 Eesti Vaegkuuljate Liit, 11. jaanuar 2022

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]