Norra tuletornide loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti
Lindesnesi tuletorn

Norra rannapiir on 83 000 km pikk ning seal paikneb või on paiknenud 212 tuletorni, aga nendest ainult kuni 154 on töötanud samal ajal.

Esimene tuletorn, Lindesnesi tuletorn, avati 1655. aastal ja kõige uuem, Anda tuletorn, valmis 1932. aastal.

See mittetäielik nimekiri tuletornidest on järjestatud meretee suuna järgi alates Rootsist (lõunast) kuni Venemaani (kirdesse) välja.

Vikeni maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Oslo[muuda | muuda lähteteksti]

Vestfold og Telemargi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Fulehuki tuletorn 1922 aasta maaraamatust (bygdebok)

Agderi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Rogalandi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Vestlandi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Møre og Romsdali maakond[muuda | muuda lähteteksti]

  • Svinøy tuletorn, Sande (1905)
  • Haugsholmeni tuletorn, Sande (1876)
  • Flåværi tuletorn, Herøy (1870)
  • Runde tuletorn, Herøy (1767)
  • Grasøyane tuletorn, Ulstein (1836)
  • Hogsteineni tuletorn, Giske (1857–1905)
  • Alnesi lighthouse, Giske (1853)
  • Erkna tuletorn, Giske (1869)
  • Storholmeni tuletorn, Giske (1920)
  • Lepsøyrevi tuletorn, Haram (1879)
  • Helleviki tuletorn, Haram (1880–1988)
  • Ulla tuletorn, Haram (1875)
  • Ona tuletorn, Sandøy (1867)
  • Flatflesa tuletorn, Sandøy (1902–1988)
  • Bjørnsundi tuletorn, Fræna (1871)
  • Kvitholmeni tuletorn, Eide (1842)
  • Hestskjæri tuletorn, Averøy (1879)
  • Stavnesi tuletorn, Averøy (1842)
  • Gripi tuletorn, Kristiansund (1888)
  • Tyrhaugi tuletorn, Smøla (1833)
  • Skalmeni tuletorn, Smøla (1907)
  • Haugjegla tuletorn, Smøla (1922)

Trøndelagi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

  • Sletringeni tuletorn, Frøya (1899)
  • Sula tuletorn, Frøya (1909)
  • Vingleia tuletorn, Frøya (1921–1985)
  • Finnværi tuletorn, Frøya (1912)
  • Halteni tuletorn, Frøya (1875)
  • Terningeni tuletorn, Hitra (1833)
  • Børøyholmeni tuletorn, Hitra (1874–1970)
  • Agdenesi tuletorn, Agdenes (1804–1984)
  • Kjeungskjæri tuletorn, Ørland (1880)
  • Kaura tuletorn, Roan (1931)
  • Buholmråsa tuletorn, Osen (1917)
  • Kya tuletorn, Osen (1920)
  • Villa tuletorn, Flatanger (1839–1890)
  • Ellingsråsa tuletorn, Flatanger
  • Gjeslingene tuletorn, Vikna (1877)
  • Grinna tuletorn, Vikna (1904)
  • Nordøyani tuletorn, Vikna (1890)
  • Prestøy tuletorn, Nærøy (1841–1904)
  • Nærøysundi tuletorn, Vikna (1904)
  • Sklinna tuletorn, Leka (1910)

Nordlandi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

  • Bremsteini tuletorn, Vega (1925)
  • Ytterholmeni tuletorn, Herøy (1912)
  • Åsværi tuletorn, Dønna (1876)
  • Træna tuletorn, Træna (1877)
  • Mykeni tuletorn, Rødøy (1918)
  • Kalsholmeni tuletorn, Meløy (1916)
  • Tennholmeni tuletorn, Gildeskål (1901)
  • Bodø tuletorn, Bodø (1875–1907)
  • Landegode tuletorn, Bodø (1902)
  • Bjørnøy tuletorn, Bodø (1890–1972)
  • Måløy-Skarholmeni tuletorn, Steigen (1922)
  • Flatøy tuletorn, Steigen (1882–1966)
  • Tranøy tuletorn, Hamarøy (1864)
  • Barøy tuletorn, Ballangen (1903)
  • Skrova tuletorn, Vågan (1922)
  • Moholmeni tuletorn, Vågan (1914)
  • Rotværi tuletorn, Lødingen (1914–1985)
  • Skomværi tuletorn, Røst (1887)
  • Glåpeni tuletorn, Moskenes (1857–1985)
  • Litløy tuletorn, (1912)
  • Anda tuletorn, Øksnes (1932)
  • Andenesi tuletorn, Andøy (1859)

Troms og Finnmargi maakond[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]