Maximilian Krah

Allikas: Vikipeedia

Maximilian Eugen Krah (sündinud 28. jaanuaril 1977 Räckelwitzis) on Saksa poliitik (AfD). Ta on AfD föderaalse täitevnõukogu liige ja Euroopa Parlamendi liige aastast 2019.

Ta sündis Räckelwitzis Bautzeni kreisis Saksimaal inseneri ja erikooliõpetaja kolmest lapsest noorimana, kuid kasvas üles Dresdenis. Tema isa Peter Krah on CDU liige ja temast sai pärast kommunismi langemist 1990. aastal taasloodud Saksimaa siseministeeriumi konsultant. Ta lõpetas aastal 1995 Dresdenis gümnaasiumi. Pärast ajateenistust õppis ta aastast 1996 Dresdeni Tehnikaülikoolis õigusteadust. Ta sooritas kaks riigiõiguse eksamit aastatel 2002 ja 2004. Ta omandas doktorikraadi Dresdeni Tehnikaülikoolis aastal 2011 võrdleva juriidilise väitekirjaga ettevõtete omandamiste kohta kui Doctor iuris. Aastatel 2010–2012 omandas ta magistriõppe MBA kraadi, mida toetasid ühiselt London Business School ja Columbia Business School (New York).

Krah elab Dresdenis, on roomakatoliiklane ja lesk. Abielu tulemusel sündis neli last. Krahil on ka veel neli last kahest teisest suhtest.