Marko Siilak

Allikas: Vikipeedia
Marko Siilak raadiomaja stuudios, 2012

Marko Siilak (sündinud 28. aprillil 1980) on eesti disainer[viide?], helilooja ja muusikaprodutsent.

Tema lapsepõlv möödus Muhu saarel. 1987. aastal astus ta kohaliku kooli rahvapilliorkestrisse. Ta õppis Vello Tikerpalu juhendamisel 7 aastat klarnetit, kuid mängib ka klaverit ja löökriistu.

Muusika 1995–1999[muuda | muuda lähteteksti]

1995. aastal hakkas Siilak koos oma venna Kristjani ja Robert Linnaga bändi tegema. Noored kirjutasid ja salvestasid garaažis 15 lugu, astusid lavalaudadele ja kahe looga jõuti ka stuudiosalvestusele. Bändi Crazy El-Labio produtsent oli Antti Kammiste. Nende kõige mängitum hitt "Lehmapiim (on investeering)" on kerge huumoriga lugu, mida mängitakse raadiotes. Raadio 2 valis selle loo 20 meeldejäävama laulu hulka[viide?].

Muusika 2003–2009[muuda | muuda lähteteksti]

Marko Siilak on kirjutanud lauludele nii viise kui ka sõnu ning olnud produtsendiks paljudele Põhja-Euroopa artistidele ja bändidele[viide?], tehes koostööd näiteks Rootsi produtsentide Alexander Bardi ja Anders Hanssoniga[viide?]. Siilak tegi kaasa popgrupi Alcazar albumi "Alcazarized" valmimisel, arranžeerides ja produtseerides trummipartii lugudele "I go shopping", "I love the DJ" ja "Funky feet". Tema leivanumbriks peetakse instrumentaalmuusika loomist reklaamidele ja telesaadetele.[viide?] Muusikaliselt paneb ta suuremalt rõhku trummidele ja süntesaatorile. Aastatel 2004–2006 oli tal leping plaadifirmaga EMI Music Publishing[viide?].

Disain ja reklaam[muuda | muuda lähteteksti]

Alates aastast 2003 on ta tegutsenud ka disaini ja reklaami alal AD-na[viide?].

Koostöös Urbania Groupi ja muude promotsiooniagentuuridega on ta loonud tele- ja välireklaame sellistele artistidele nagu Sean Kingston, Akon, Snoop Dogg, Ace of Base, Sex Pistols, Lil'Mama, Tiesto, Busta Rhymes, Nas jt[viide?].

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]