Marie Colvin

Allikas: Vikipeedia

Marie Colvin (12. jaanuar 195622. veebruar 2012) oli Ameerika Ühendriikide ajakirjanik ja sõjakorrespondent. Marie Colvin töötas The Sunday Timesi väliskorrespondendina 1985. aastast kuni surmani.

Ta oli üks oma aja mõjukamaid sõjakorrespondente, kes vahendas uudiseid Tšetšeenia, Kosovo, Sierra Leone, Zimbabwe, Sri Lanka ja Ida-Timor konfliktipiirkondadest. Marie Colvin intervjueeris kahel korral Liibüa diktaatorit Muammar Gaddafit.

Sri Lanka kodusõja kajastamise käigus kaotas Marie Colvin Sri Lanka valitsusvägede RPG rünnakus vasaku silma, mistõttu kandis ta pärast seda silmaklappi.

Marie Colvin hukkus 22. veebruaril 2012 Homsi linnas Süürias, kus ta kajastas Süüria kodusõda ja Homsi piiramist. Assadi valitsuse väitel hukkusid tema ja Prantsuse fotoajakirjanik Rémi Ochlik isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses, kuid Marie Colvini kaaskorrespondent Paul Conroy, kes viibis Colvini surma ajal temaga koos, kinnitas, et tema surma põhjuseks oli valitsusvägede rünnak Homsi linna meediakeskuse vastu.