Liberalismi Akadeemia

Allikas: Vikipeedia
Liberalismi Akadeemia logo

Liberalismi Akadeemia (inglise keeles The Academy of Liberalism) on maailmavaateline mittetulundusühing, mille eesmärgiks on edendada liberaalset maailmavaadet ja seista vastu sotsialistlike meeleolude ja tõusule ühiskonnas.

Liberalismi Akadeemia sai alguse mõttekaaslaste mitteformaalse ühendusena 2006. aastal, mittetulundusühinguna registreeriti ühendus 2013. aastal.

Liberalismi Akadeemia viib läbi töötubasid, koolitusi ja seminare aktuaalsetel teemadel nii eesti kui inglise keeles. Liberalismi Akadeemia tõlgib ja annab välja silmapaistvaks peetud liberaalseid teoseid ning pakub koolitusi, kaasates spetsialiste nii Eestist kui ka mujalt Euroopast.

Liberalismi Akadeemia viib iga paari aasta tagant läbi koolitusprogrammi "Noorte Akadeemia", et anda noortele teadmisi ühiskonnast, riigijuhtimisest ja poliitikast. Lisaks korraldanud aktsiooni "Vabaduse raamat. 111 teost liberaalsest vaimuloost”, saates raamatukogudesse üle Eesti ülevaatliku raamatu vabadust kõrgeimaks väärtuseks pidavaist teostest ja organiseerinud Vaba Mõtte Koja egiidi all arutelusid uute liberaalsete ideede sõelumiseks pere- ja maksupoliitika teemadel.

Üheks Liberalismi Akadeemia märgiliseks sündmuseks ajaloos on olnud Liberalismi Päev, mille raames anti välja Aasta Liberaali auhinna. Aasta Liberaali auhinnaga tunnustatakse Eesti inimest või ühendust liberaalse mõtte–, isiku-, kodaniku- ja majandusvabaduste silmapaistva edendamise, levitamise ja/või teostamise eest.

Liberalismi Akadeemia kuulub Euroopa liberaalsete mõttekodade võrgustikku European Liberal Forum (ELF) ja Saksamaa liberaalse fondi võrgustikku Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF).

Liberalismi Akadeemia tegevjuhid on olnud Rain Rosimannus, Priit Kallakas, Ksenja Rööpson, Peep Lillemägi ja Risto Kaljurand.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]