Mine sisu juurde

Kristina Birk-Vellemaa

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Kristina Birk)
 See artikkel räägib Eesti seksuaalhariduse eksperdist; USA näitleja kohta loe artiklist Kristina Birk (näitleja)

Kristina Birk-Vellemaa (varem Kristina Papsejeva, sünd Edo; sündinud 17. märtsil 1979) on Eesti seksuaaltervise ja -hariduse ekspert[1] ning noorsootöötaja[2]. Ta juhib taskuhäälingut "Sekspositiiv" ja loob seksuaalhariduslikku sisu sotsiaalmeedias.

1997. aastal lõpetas Kristina Birk-Vellemaa Pärnu Hansagümnaasiumi, 2002. aastal Tallinna Pedagoogilises Seminaris noorsootöö eriala. 2007. aastal sai ta magistrikraadi haridusjuhtimise alal Tallinna Ülikoolist magistritööga "Kodu ja kooli koostöö ning koostööd mõjutavad tegurid" (2007, juhendaja Katrin Karu).

Birk-Vellemaa on töötanud Tahkuranna vallavalitsuses noorsootööjuhina, Pärnumaa Kutsehariduskeskuses rühmajuhataja ja koolitusjuhina. 2013–2015 töötas Birk-Vellemaa Tallinna noorsootöökeskuse direktori asetäitjana. 2015. aastast töötab ta Eesti Seksuaaltervise Liidu koolitusjuhi, eksperdi ja koolitajana, vedades nii Eesti-siseseid kui ka rahvusvahelisi projekte Moldovas, Kõrgõzstanis ja Kasahstanis ning koostades ka õppematerjale. Ta on tegev ka Eesti Inimõiguste Keskuses mitmekesisuse nõustajana seoses mitmekesise töökoha märgisega ning SA Kiusamisest Vabaks koolitajana. On korraldanud erinevaid töötubasid (nt VAT-Teatris).

Tegevus kodanikuaktivistina

[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on olnud üks Facebooki-gruppide "Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset" ja "Virginia Woolf sind ei karda!" eestvedajaid ja kooseluseaduse toetuskampaania korraldajaid.

Tunnustused

[muuda | muuda lähteteksti]

2022. aastal valisid Eesti Seksuaaltervise Liidu liikmed ta seksuaaltervise edendajaks[3]. Auhinnaga tunnustatakse inimest, kes on Eestis seksuaaltervise valdkonnas eriliselt silma paistnud ja innustanud teisi, mõjutades sellega positiivselt kõikide inimeste elu.

  1. "Seksuaalvägivald kui õppetund?". Feministeerium. 12. märts 2015. Vaadatud 16. juulil 2024.
  2. "Eesti Noorte Tööhõivekeskus – Põhja-Euroopas pesitseva väikeriigina Eesti on erinevates arenguvaldkondades teinud märkimisväärseid edusamme". Vaadatud 16. juulil 2024.
  3. "Kristina Birk-Vellemaa valiti aasta seksuaaltervise edendajaks". Seksuaaltervis. Vaadatud 16. juulil 2024.