Kreeka lauljate loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Alljärgnevas on toodud Kreeka muusikat esitavate kreeka lauljate mittetäielik loend.

A[muuda | muuda lähteteksti]

B[muuda | muuda lähteteksti]

  • Ágnes Báltsa (Mpaltsa) (Άγνη Μπάλτσα)
  • Sotiría Béllou (Mpellou) (Σωτηρία Μπέλλου, 1921 – 1997)
  • Kóstas Bígalis (Mpigalis)
  • Tákis Biniáris (Mpiniaris)
  • Grigóris Bithikótsis (Mpithikótsis) (Γρηγόρης Μπιθικώτσης, 1922 – 2005)
  • Béba Bláns (Μπέμπα Μπλάνς)
  • Nikifóros Bithoúlkas (Νικιφόρος Μπιθούλκας)
  • Pelóma Bokioú (Πελόμα Μποκιού)
  • Sákis Boulás (Mpoulás) (Σάκης Μπουλάς)

C[muuda | muuda lähteteksti]

  • María Cállas (Μαρία Κάλλας (Καλογεροπούλου), 1923 – 1977, soprano)
  • Chrístos Callóu / Kallóu
  • Kaíti Chomatá (Καίτη Χωματά, 1946 – 2010)
  • Christákis (Χρηστάκης, Χρήστος Σύρπος, 1924 – 1981, bouzouki, συνθ.)
  • Ida Christiaki (Ίντα Χριστινάκη, 1949 "Ήρθε βοριάς ήρθε νοτιάς" (Μάνος Χατζιδάκις, 1943))
  • Ánna Chrysáfi (Άννα Χρυσάφη, 1921 – 2013)

D[muuda | muuda lähteteksti]

  • Giórgos Daláras (Ntaláras) (Γεώργιος (Γιώργος) Νταλάρας)
  • Fléry Dadonáki (Φλέρυ Νταντωνάκη)
  • Yiannis Dimitras
  • María Dimitriádi (Μαρία Δημητριάδη, 1950 – 2009)
  • Stratos Dionysiou (Στράτος Διονυσίου, 1935 – 1990)
  • Doúkissa (Δούκισσα Φωταρά, 1941 – 2010)

E[muuda | muuda lähteteksti]

F[muuda | muuda lähteteksti]

G[muuda | muuda lähteteksti]

  • Nikólas Ganópoulos
  • Níkos Gános
  • Kaíti Garbí (Καίτη Γαρμπή, ESC1993 #6)
  • Pános Gavalás (Gabalas) (Πάνος Γαβαλάς, 1926 – 1988, συνθ.)
  • Dímitra Galáni (Δήμητρα Γαλάνη)
  • Loúkas Giórkas
  • Giovánna = Yovánna (Ιωάννα Φάσσου Καλπαξή)
  • Glykería (Γλυκερία)

H[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kaíti Homatá - vaadake Chomatá (Καίτη Χωματά, 1946 – 2010)

I[muuda | muuda lähteteksti]

  • Agáthonas Iakovídis (Αγάθωνας Ιακωβίδης, ESC2013 #6)
  • Michális Ioannídis (Μιχάλης Ιωαννίδης)

K[muuda | muuda lähteteksti]

  • Giánnis Kalatzís (Γιάννης Καλατζής, 1943 – 2017)
  • Χρίστος Καλλόου (ESC 1990)
  • Kóstas Karális (Κώστας Καράλης)
  • Tzéni Karézi (Τζένη Καρέζη, 1932 – 1992)
  • Katsimíha Vennad (Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Αδελφοί Κατσιμίχα, Κατσιμιχαίοι)
  • Stélios Kazantzídis (Στέλιος Καζαντζίδης, 1931 – 2001, συνθ.)
  • Aretí Ketimé (Αρετή Κετιμέ, santouri, voc.)
  • Mariza Koch (Μαρίζα Κωχ, ESC1976)
  • Elína Konstantopoúlou
  • Nádia Konstantopoúlou (Νάντια Κωνσταντοπούλου, 1933–2016)
  • Ilías Kozás
  • Réna Koumióti (Ρένα Κουμιώτη)
  • María Élena Kyriákou

L[muuda | muuda lähteteksti]

  • Leo Leándros
  • Vicky Leándros (Βασιλική Λεάντρος, sünd. Παπαθανασίου, Luxembourg, ESC1967 #4, ESC1972 võitja)
  • Maíri Lída (Μαίρη Λίντα)
  • Mános Loïzos (Μάνος Λοΐζος, 1937 – 1982, συνθ.)
  • Gióta Lýdia (Γιώτα Λύδια)

M[muuda | muuda lähteteksti]

  • Jimmy Makulis
  • Mandó (Μαντώ, ESC 2003)
  • Eliza Marelli (ΕΛΙΖΑ ΜΑΡΕΛΛΙ)
  • Marinélla (Μαρινέλλα)
  • Kóstas Martákis
  • Giórgos Mazonákis (Γιώργος Μαζωνάκης )
  • Michális Menidiátis (Μιχάλης Μενιδιάτης)
  • Mélina Mérkouri (Μέλινα Μέρχουρι, 1920 – 1994)
  • Polína Misailídou
  • Giórgos Mitsákis (Γιώργος Μητσάκης, 1924 – 1993)
  • Manólis Mitsiás (Μανώλης Μητσιάς)
  • Víky Moscholioú (Βίκυ Μοσχολιού, 1943 – 2005)
  • Nána Moúskouri (Νάνα Μούσχουρη)

N[muuda | muuda lähteteksti]

  • Gióta Négka (Γιώτα Νέγκα)
  • Maríka Nínou (Μαρίκα Νίνου, 1922 – 1957)

O[muuda | muuda lähteteksti]

P[muuda | muuda lähteteksti]

  • Póly Pánou (Πόλυ Πάνου)
  • Kleopatra Pantazi
  • Élena Paparízou (Έλενα Παπαρίζου, ESC 2005 võitja)
  • Irene Papas/Pappá (Ειρήνη Πάπας/Παππά)
  • Giánnis Pários (Γιάννης Πάριος)

R[muuda | muuda lähteteksti]

S[muuda | muuda lähteteksti]

T[muuda | muuda lähteteksti]

  • Tamta
  • Giánna Terzí
  • Pashális Terzís (Πασχάλης Τερζής)
  • Éfi Thódi (Έφη Θώδη)
  • Mários Tofí (Μάριος Τόφη)
  • Mariánna Tóli (Μαριάννα Τόλη)
  • Kóstas Tournás (Κώστας Τουρνάς)
  • Eléni Tsaligopoúlou (Ελένη Τσαλιγοπούλου)
  • Tánia Tsanaklídou (Τάνια Τσανακλίδου, ESC1978)
  • Vassílis Tsitsánis (Βασίλης Τσιτσάνης, 1915 – 1984)
  • Pános Tzanetís (Πάνος Τζανετής)

V[muuda | muuda lähteteksti]

  • Márkos Vamvakáris (Bambakáris) (Μάρκος Βαμβακάρης, 1905 – 1972)
  • Despina Vandi (Bandi) (Δέσποινα Βανδή, sünd. Μαλέα)
  • Tzéni Vánou (Bánou) (Τζένη Βάνου, 1939 – 2014)
  • Antónis Vardís (Bardis)
  • Níkos Vértis (Bertis)
  • Ánna Víssi (Bissi) (Άννα Βίσση, Küprose ja Kreeka lauljatar, Thessaloniki SF 1977 winner, ESC1980 #13, ESC1982 #5, ESC2006 #9)
  • Eléni Vitáli (Bitali) (Ελένη Βιτάλη, Thessaloniki SF 1973, 1974)
  • Giánnis Vogiatsís (Γιάννης Βογιατζής, Thessaloniki SF 1959 #3, 1963#1, 1970#1)
  • Tólis Voskópoulos (Boskópoulos) (Τόλης Βοσκόπουλος)
  • Sophía Vóssou (Bóssou) (Σοφία Βόσσου, (1991. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel esindas Kreekat lauluga "I anixi")
  • Alíki Vouyoukláki (Αλίκη Βουγιουκλάκη, 1934–1996)

W[muuda | muuda lähteteksti]

X[muuda | muuda lähteteksti]

  • Níkos Xanthopoulos (Νίκος Ξανθóπουλος)
  • Níkos Xyloúris (Νίκος Ξυλούρης 1936 – 1980)

Y[muuda | muuda lähteteksti]

  • Yovánna = Giovánna (Ιωάννα Φάσσου Καλπαξή)

Z[muuda | muuda lähteteksti]

  • Giórgos Zabétas (Γιώργος Ζαμπέτας, 1925 – 1992, bouzouki, συνθ.)
  • Spýros Zagoraíos (Σπύρος Ζαγοραίος, 1928 – 2014)
  • Mariánna Zorbá (Zormpá) (Μαριάννα Ζορμπά)


συνθ. = συνθέτης - helilooja/laulutegija.
στιχ. = στιχουργος - laulusõnade autor.


Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]