Ken Block

Allikas: Vikipeedia

Kenneth Paul Block (tuntud kui Ken Block, 21. november 1967 California2. jaanuar 2023 Woodland, Utah) oli USA motosportlane, üks DC Shoesi asutajaid. Block on osalenud võistlustel mitmel spordialal, nagu rula, lumelaua, motokrossi ja eeskätt autorallil.

2005[muuda | muuda lähteteksti]

Aastal 2005, Ken Block alustas rahvusvahelist autoralli karjääri Vermont SportsCari tiimis. Vermont SportsCar valmistas 2005. aastal Subaru WRX STI Blockile võistlemiseks. Tema esimene võistlus hooajal oli Sno*Drift, kus ta lõpetas lõppkokkuvõttes seitsmendana ja viiendana N-klassis. 2005. aasta hooajal lõpetas Block viiel korral esimese viie seas ja lõpetas kolmandana hooaja kokkuvõttes N-klassis ja kokkuvõttes neljandana Rally America rahvusvahelistel meistrivõistlustel. Enda esimesel võistlusaastal võitis Ken Block Rally America aasta uustulnuka auhinna.

2006[muuda | muuda lähteteksti]

Aastal 2006, Ken Block koos enda DC ralli tiimikaaslase Travis Pastranaga allkirjastasid uue sponsorlepingu Subaruga. Selle lepinguga said nad tuntuks kui "Subaru Rally Team USA". Uuel rallihooajal, Block sai ka uhiuue 2006. aasta Subaru WRX STI. Ta võistles kõige esimesel X Gamesi rallivõistlustel – X Games XII-l. Sellel võistlusel võitis Block pronksmedali. Ta võistles ka 2006. aasta Rally America rahvusvahelistel Meistrivõistlustel, kus ta lõpetas kokkuvõttes teisena.