Kasutaja:Angela.adr/liivakast

Allikas: Vikipeedia

AveRoots[muuda | muuda lähteteksti]

Ave Roots (sündinud  16. detsembril 1981) on eesti sotsioloog. Ta on Tartu Ülikooli Ühiskonnateaduste instituudi, Sotsiaalpoliitika õppetool teadur ja õppejõud [1]. Ta on pärit Põltsamaalt ning lõpetanud kaPõltsamaa Ühisgümnaasiumi.


Haridustee[muuda | muuda lähteteksti]

2006 - ... Õppis Tartu Ülikoolis sotsioloogia erialal doktorantuuris. Aastal 2013 sai ta doktorikraadi[2]. Tema doktoritöö teemaks oli "Occupational and income mobility during post-socialist transformation of1991-2004 in Estonia" [3].Tööd juhendasid emeriitprofessor Mikk Titma (Tartu Ülikool, Stanfordi Ülikool, USA), vanemteadur Mare Ainsaar (Tartu Ülikool) 2004 - 2006 Õppis Tartu Ülikoolis Sotsioloogia erialal Magistrikursusel. Tema 2006. aastal kirjutatud magistritöö teemaks oli "Kas siire Eestis on lõppenud? Sotsiaalse mobiilsuse võrdlus perioodidel1992-1997 ja 1997-2004". Tööd juhendas Mikk Titma. 2000 - 2004 Õppeis Rppts Tartu Ülikoolis sotsioloogiat bakalaureusekursusel.

Projektid[muuda | muuda lähteteksti]

Ave Roots on seotud paljude erinevat projektidega. Euroopa Sotsiaaluuringu (ESS)läbiviimisega Eestis. Euroopa Sotsiaaluuringu 7. vooru kognitiivsete intervjuude teostamine Kõrghariduse tarbimine ja arengupotentsiaal õppurite aastakäikude kahanemise tingimustes: prognoos ja strateegiad Mitte-eesti rahvusest inimeste töö- ja pereelu ühitamise analüüs Töötamise jätkamist ja lõpetamist mõjutavad tegurid hiliskarjääris Eestis võrdlevas perspektiivis

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Liigendamine ebaõnnestus (Süntaksiviga): {\displaystyle \gamma = \frac{1}{\sqrt{1 - u(u\frac{ u}{2}}} .