Jackson Walls

Allikas: Vikipeedia

Jackson Walls (sündinud 1. jaanuaril 2003 Sydneys) on Austraalia võidusõitja, kes sõidab praegu Porsche Carrera Cup Austraalias.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Austraalia Vormel 4 Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal hüppas Walls Austraalia Vormel 4 Meistrivõistlustel Patrizicorse meeskonnaga esimest korda üheistmelisesse autosse. Mitmed edukad keskväljatulemused ja kolm poodiumikohta tõstsid ta 148-ga 6. kohale. Walls naasis järgmiseks kampaaniaks ja tema tulemused olid sarnased eelmisel aastal. Ta võitis oma karjääri esimese võidu Tailem Bendis, Lochie Hughes, kes alustas pole. Algselt võttis võidu pärast Wallsilt juhtima tagasi võtmist. Kontakt Ryan Suhlega pani stjuuardid määrama Hughesile 5-sekundilise karistuse, mis võimaldas Wallsil tõusta poodiumi kõrgeimale astmele.

Vormel 3 Aasia Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

Walls ja Hitech Grand Prix ühinesid Vormel 3 Aasia Meistrivõistlustel hooaja viimaseks kolmeks vooruks. Walls avaldas kohest mõju, kui ta teist korda poodiumil lõpetas ja palus, et ta saavutas Shanghais toimunud hooaja lõpuvõistlusel järgmise poodiumikoha, jäädes 20 sekundit maha võistluse võitjast Jack Doohanist. Ukyo Sasahara saavutas sellel võistlusel 2. koha, mis tähendab, et Hitech saavutas sel hooajal vaid 1-2-3. Walls lõpetas hooaja 90 punktiga 6. kohal.

Toyota Racing Series[muuda | muuda lähteteksti]

Wallsil jäi 2019. aasta Toyota Racing Seriesi avaring vahele, kuna ta oli vaid 15-aastane. Ta lõpetas hooaja 12. kohal, kõrgeima tulemusega 5. Hampton Downsis. Walls naasis 2020. aasta hooajaks mtec Motorsport istmele. Walls võitis oma selle hooaja ainsa võistluse Pukekohe Park Racewayl, ta alustas tagurpidi ruudustikul ja võitles suurema osa võistlusest Tšehhi meeskonnakaaslase Petr Ptáčekiga.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Wallsi isa Tony on võidusõitja, kes võistleb sellistel võistlustel nagu Austraalia GT Meistrivõistlustel ja Lamborghini Super Trofeo. Jackson Wallsi mänedžer Michael Patrizi on samuti võidusõitja.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Jackson Walls karjääri kokkuvõte saidil DriverDB.com (inglise keeles)