Ilmatsalu Noortekeskus

Allikas: Vikipeedia
Ilmatsalu Noortekeskuse hoone aadressil Järve tee 8, Ilmatsalu
Ilmatsalu Noortekeskuse hoone aadressil Järve tee 8, Ilmatsalu

Ilmatsalu Noortekeskus on Ilmatsalus, aadressil Järve tee 8, Ilmatsalu, tegutsev noorsootööasutus. Hoones 2-korrusel tegutsev noortekeskus on mõeldud noortele vanuses 7-19 eluaastat. Ilmatsalu Noortekeskus on osa Tartu Noorsootöö Keskusest. Noortekeskus lähtub enda tegevuses avatud noorsootöö põhimõtetest, tegevused on noorele vabatahtlikud ning tasuta. Lisaks viivad noorsootöötajad nii noortekeskuste ruumides kui välialadel tasuta läbi hariduslikke töötube klassidele ja muudele noortegruppidele. Täpsema info leiab neist leiab Tartu Noorsootöö Keskuse kodulehelt.

Noortekeskuses saavad noored suhelda eakaaslastega, mängida lauamänge, ping-pongi, lauajalgpalli, lauahokit, WildEsti, xBox’i ja palju muud. Kõik noortekeskuses toimuvad tegevused on noortele tasuta ja avatud osalusega.

Ramp Ilmatsalu noortekeskuse hoovis

Keskuse lahtiolekuajad:

T-N 13-19

R 13-20

L 11-16

E ja P suletud


Tulenevalt oma fookussuunast keskendub Ilmatsalu noortekeskus kõikidele võimetekohase aktiivse liikumise propageerimisele – korraldatakse orienteerumisi ning matkasid, suvisel hooajal on olenemata päevast võimalik mängida disc-golfi ning harjutada tasakaalu slackline’il.

Ilmatsalu noortekeskuse fookussuunaks on loodusharidus, selle raames toimub meil igal neljapäeval loodussõprade klubi, kus korraldatakse erinevaid õppepäevi (nt üleelamiskursused), käiakse telkimas, külastatakse looduskeskusi, külla tulevad oma ala eksperdid jmt. Samuti külastatakse seiklusparke ning sisespordi keskusi.

Populaarne on ka kokandusklubi, kus valmistatakse lihtsamaid, kuid ka erinevaid rahuvroogasid, õpitakse tervislikuma ja tasakaalustatud toitumise kohta. Mõne noore jaoks on see koht, kus kooritakse esimest korda kartulit, mõne jaoks aga võimalus teisi noori juhendada.

Lisaks on noortel võimalik korraldada omaalgatuslikke tegevusi. Olgu selleks siis projektifondi NOA projektid või väiksemad noortetoasisesed ettevõtmised, seejuures on kindlustatud noorsootöötajate poolt mentorlus.

Tartu Noorsootöö Keskus[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu Noorsootöö Keskus on Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna allasutus, mis korraldab noorsootööd Tartu linnas. Keskusel on kokku viis noortekeskust- kaks Anne Noortekeskust (vanusele 7-11 ning 12-19 eluaastat) aadressil Uus 56, Tartu; kaks Lille Noortekeskust (vanusele 7-11 ning 12-19 eluaastat) aadressil Lille 9, Tartu ning Ilmatsalus üks keskus (vanusele 7-19 eluaastat), aadressil Järve tee 8, Ilmatsalu.