Lille Noortekeskus

Allikas: Vikipeedia
Lille Noortekeskuse maja, Lille 9 tartu

Lille Noortekeskus on Tartu kesklinnas, aadressil Lille 9, Tartu, tegutsev noorsootööasutus. Hoones on kokku kaks noortekeskust- 0-korrusel noortekeskus sihtgrupile vanuses 12-19 ja 1-korrusel sihtgrupile vanuses 7-11 eluaastat.

Lille Noortekeskused on osa Tartu Noorsootöö Keskusest. Noortekeskus lähtub enda tegevuses avatud noorsootöö põhimõtetest, on noorele vabatahtlikud ning tasuta. Lisaks viivad noorsootöötajad nii noortekeskuste ruumides kui välialadel tasuta läbi hariduslikke töötube klassidele ja muudele noortegruppidele. Täpsema info leiab neist leiab Tartu Noorsootöö Keskuse kodulehelt.


Lille noortekeskus vanusegrupile 7-11 eluaastat[muuda | muuda lähteteksti]

Lille Noortekeskus vanusegrupile 7-11 eluaastat. Lille 9, Tartu, 1. korrus

Alates 1. septembrist 2022 on avatud Lille noortekeskus ka nooremale sihtgrupile, vanusele 7-11. Noortel on vanemast sihtgrupist eraldi ruumid, võimaldamaks läheneda noortele personaalsemalt, lähtudes nende east. Uus keskus asub Lille Noortekeskuse teisel korrusel.

Keskus on avatud E-R 12-18, nädalavahetusel suletud.

Lille noortekeskus vanusegrupile 12-19 eluaastat[muuda | muuda lähteteksti]

Lille Noortekeskus vanusegrupile 12-19 eluaastat asub Lille 9, Tartu hoone 0-korrusel (uksest sisse ja trepist alla).

Lille noortekeskus 0-korrusel

Lahtiolekuajad:

E-N 13-19

R kl 14-21

L 13-17

P suletud

Noortekeskuses saavad noored mängida lauamänge, suhelda eakaaslastega, mängida piljardit, lauajalgpalli ja xboxi. Kõik noortekeskuses toimuvad tegevused on noortele tasuta ja avatud osalusega.

Lille 0-korruse noortekeskus

Noortekeskuse fookussuunaks on tervis, mida käsitleme läbi kuue komponendi – vaimne, keskkondlik, füüsiline, sotsiaalne, spirituaalne ja emotsionaalne. Esmaspäeviti pööratakse rõhku noorte omaalgatusvõimalustele ja nende toetamisele. Kolmapäeviti toimub aktiivne kolmapäev ja neljapäeviti Kokaklubi. Reedeti on meil erinevad sündmused – piljarditurniir, filmiõhtud, tähtpäevade tähistamised, külastused, külalised, kultuuriõhtud jne. Koolivaheaegadel pakume kolmepäevaseid koolivaheaja programme ning püüame korraldada ka ööbimisega sündmuse.

Noortekeskusest väljaspool toetavad noortekeskuses töötavad noorsootöö spetsialistid noori omaalgatusprojektide kirjutamisel, korraldavad koolitusi, aitavad organiseerida ülelinnalisi sündmusi (näiteks Tartu Noortepäev, Tartu linna lastekaitsepäev) ja käivad koolides noortekeskust tutvustavaid tegevusi läbi viimas.

Tartu Noorsootöö Keskus[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu Noorsootöö Keskus on Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna allasutus, mis korraldab noorsootööd Tartu linnas. Keskusel on kokku viis noortekeskust- kaks Anne Noortekeskust (vanusele 7-11 ning 12-19 eluaastat) aadressil Uus 56, Tartu; kaks Lille Noortekeskust (vanusele 7-11 ning 12-19 eluaastat) aadressil Lille 9, Tartu ning Ilmatsalus üks keskus (vanusele 7-19 eluaastat), aadressil Järve tee 8, Ilmatsalu.