Anne Noortekeskus

Allikas: Vikipeedia
Anne Noortekeskuse hoone aadressil Uus 56, Tartu

Anne Noortekeskus on Tartus Annelinnas aadressil Uus 56 tegutsev noorsootööasutus.

Hoones on kokku kaks noortekeskust: 1. korrusel noortekeskus sihtrühmale vanuses 12–19 ning 2. korrusel sihtrühmale vanuses 7–11 eluaastat. Anne Noortekeskused on osa Tartu Noorsootöö Keskusest. Noortekeskus lähtub enda tegevuses avatud noorsootöö põhimõtetest, on noorele vabatahtlikud ja tasuta. Tänu Tartu Aleksander Puškini kooli lähedusele pööratakse Anne mõlemas noortekeskuses erilist tähelepanu muu emakeelega noorte kaasamisele tegevustesse (lõimumine). Noorsootöötajad viivad läbi nii noortekeskuste ruumides kui välialadel tasuta hariduslikke töötube klassidele ja muudele noortegruppidele. Lisaks on Anne Noortekeskuse hoone põhistaap ka Tartu Noorte Töömalevale, mis on samuti üks Tartu Noorsootöö Keskuse tegevusaladest.

Anne Noortekeskus 7–11-aastastele[muuda | muuda lähteteksti]

Anne noorema sihtrühma noortekeskuse köök

Anne Noortekeskus vanuserühmale 7-11 eluaastat tegutseb hoone 2. korrusel ning on avatud esmaspäevast reedeni kella 12-18.

Noortekeskuses toimuvad erinevad huvitegevused, igapäeva tegevustes tähelepanu noorte motoorsete oskuste arendamisele (meisterdamine, kokaklubi jne).

Anne Noortekeskus 12–19-aastastele[muuda | muuda lähteteksti]

Vanemale vanuserühma, st 12–19-aastastele suunatud noortekeskus asub hoone 1. korrusel ning on avatud õppeaasta keskel iga päev: esmaspäevast neljapäevani kella 12-19, reedel kella 13-21 ning laupäeval ja pühapäeval kella 13-17.

Anne vanema sihtrühma noortekeskus

Anne vanema sihtrühma noortekeskuse fookussuund on noorte tööhõive ning vastavalt sellele toimuvad tegevused nagu Tartu noorte töömalev, ettevõtlikkuse arendamine läbi projektide kirjutamise koos noortega, vabatahtliku tegevuse populaarsuse tõstmine, koolivaheaja tegevuste ja sündmuste planeerimine. Lisaks pööratakse igapäeva tegevustes tähelepanu noorte motoorsete oskuste arendamisele (meisterdamine ning kokaklubi) ning avardatakse noorte silmaringi ettevõtlikkuse klubis. Sotsiaalseid oskuseid arendatakse läbi noorelt-noorele tegevuste, vestlusringides ja lauamänguõhtutel.

Noortekeskuses saavad noored mängida lauamänge, suhelda eakaaslastega, kuulata muusikat, mängida lauatennist, lauahokit või xboxi. Kõik noortekeskuses toimuvad tegevused on noortele tasuta ja avatud osavõtuga.

Tartu Noorsootöö Keskus[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu Noorsootöö Keskuse Lille maja hoone, Lille 9 Tartu

Tartu Noorsootöö Keskus on Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna allasutus, mis korraldab noorsootööd Tartu linnas. Keskusel on kokku viis noortekeskust- kaks Anne Noortekeskust (vanusele 7-11 ning 12-19 eluaastat) aadressil Uus 56, Tartu; kaks Lille Noortekeskust (vanusele 7-11 ning 12-19 eluaastat) aadressil Lille 9, Tartu ning Ilmatsalus üks noortekeskus (vanusele 7-19 eluaastat), aadressil Järve tee 8, Ilmatsalu.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]