Ida-Harju politseijaoskond

Allikas: Vikipeedia
Ida-Harju politseijaoskond
Ida-Harju politseijaoskonna hoone
Asutatud 2014
Tüüp avaõiguslik
Peakorter Tallinn
Asukoht Paul Pinna tänav 4, 13615 Tallinn
Tegevuspiirkond Lasnamäe ja Pirita linnaosa, Anija vald (sealhulgas Kehra linn), Jõelähtme vald, Kose vald, Kuusalu vald, Raasiku vald, Rae vald, Viimsi vald ning Loksa linn ja Maardu linn
Juhtkond Ida-Harju politseijaoskonna juht Veiko Randlaine (–2013[1])
Valter Pärn (2014[2]–2019[3])
Roger Kumm (2019[4]–)
Emaorganisatsioon Põhja prefektuur
Allorganisatsioonid Põhja Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo P.Pinna tn
Ida-Harju konstaablijaoskond Maardus
Veebileht Ida-Harju politseijaoskond Facebookis

Ida-Harju Politseijaoskond asub P.Pinna tänav 4, Tallinn. Teeninduspiirkonnaks on Lasnamäe linnaosa, Kesklinna linnaosa, Pirita linnaosa, Anija vald (sealhulgas Kehra linn), Jõelähtme vald, Kose vald, Kuusalu vald, Raasiku vald, Rae vald, Viimsi vald ning Loksa linn ja Maardu linn.

Jaoskonna koosseisus on üle 200 inimese, kes piirkonnas turvalisuse tagamisse erineval moel panustavad. Et kogukonnale lähemal olla, töötavad 15 piirkonnapolitseinikku maakonnas oma piirkondades asuvates konstaablipunktides ning linnaosi teenindavad 25 piirkonnapolitseinikku P.Pinna 4 ja Kolde pst 65 politseimajades.

Lisaks asub jaoskonnas ka teenindusbüroo, kus lahendatakse isikut tõendavate dokumentidega seonduvaid küsimusi.

Ida-Harju politseijaoskond on üks kahest Põhja prefektuuri territoriaalsest üksusest. Teine on Lääne-Harju politseijaoskond.

Jaoskonnahoone[muuda | muuda lähteteksti]

P. Pinna 4 (endise aadressiga Vikerlase tänav 14) hoone valmis 2004. aastal. Hoone üürimiseks on sõlmitud 2003. aastal Politsei ja Piirivalveametiga leping. Kuni 2010. aastani kuulus hoone Riigi Kinnisvara AS-ile, kes müüs selle enampakkumise korras erainvestoritele. Enne Colonnat oli hoone omanikuks investeerimisfirma Ambient Sound Investments. Colonnale kuulub alates 2015. aastast ka endine Kalevi kommivabriku peahoone aadressil Tallinnas Pärnu mnt 139, kus tegutsevad Politsei- ja Piirivalveamet ning Põhja prefektuur.[5].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]