Hirtenberg

Allikas: Vikipeedia
Hirtenberg
Hirtenbergi kihelkonnakirik
Vapp
Vapp

Pindala 1,5 km² (2018)[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 2586 (1.01.2018)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 47° 55′ N, 16° 10′ E
Asend Badeni ringkonnas
Hirtenberg (Austria)
Hirtenberg

Hirtenberg on vald (Marktgemeinde) Austrias Alam-Austria liidumaal Badeni ringkonnas. Triestingi jõgi voolab valla lõunapiiril. Wienerwaldist laskuv Triestingi org suubub siin Viini nõkku.

Liiklus[muuda | muuda lähteteksti]

Leobersdorfi raudtee, mis ühendab Austria Lõunaraudteed Leobersdorfis Austria Lääneraudteega Sankt Pöltenis, kulgeb valla lõunapiiril. Hirtenbergi raudteejaam asub Enzesfeldi piirkonnas. Peamine maantee vallas on liidumaantee B18 Hainfelder Bundesstraße.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi "Hirtenberg" on tuletatud väikese linnuse Feste Huotto nimest. Linnus asus mäel, kust avaneb vaade Triestingi orule. Esimese Türgi sõja lõpus 1532. aastal sai Kasim Bei armee Hirtenbergi piirkonnas lüüa. 20. sajandi alguses asutati mõned tööstusettevõtted: kudumisettevõte, laskemoonavabrik Otto Eberhardt Patronenfabrik (koos Mauthauseni koonduslaagri all-laagriga) ja terasetootmisettevõte. Seetõttu on Hirtenbergi vapil kolme korstnaga tööstushoone. Suured ettevõtted on nüüd palju väiksemad ja annavad tööd palju vähematele inimestele kui varem ning on hakanud tootma erinevaid asju, nagu turvapatjade süüteid, teraskappe või autovelgi.

Avalikud hooned[muuda | muuda lähteteksti]

  • Liiduvangla - suuruselt viies vangla Austrias.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]