Glemmtal

Allikas: Vikipeedia
Glemmtal vaadatuna Pründelkopfilt läände, taustal Saalbachi ja Hinterglemmi küla

Glemmtal ("Glemmi org") Austria Salzburgi liidumaal on laias laastus 30 km pikk Saalachi jõe ülemjooksu org. See kuulub Põhja-Pinzgau piirkonda ja eraldab Kitzbüheli Alpe ida-lääne suunas. Selle peamine asula on Saalbachi küla Zell am See ringkonnas.

Saalbach voolab läbi oru ülemise 10 km, mille suurim peavool Schwarzenbach langeb u 1800 m kõrguselt merepinnast Geißsteini, Tristkogeli ja Spieleckkogeli mäe vahelt. Pärast ühinemist mitme oja ja Voglalpgrabeni kärestikuga voolab see kui Saalbach läbi Hinterglemmi (Hinterglemmi org), kust suunduvad mitmed suve- ja talvemarsruudid põhja poole Saalachi oru harjateele (Saalachtaler Höhenweg) ja lõuna poole Pinzgau harjateele (Pinzgauer Höhenweg). Schwarzachengrabeni suubumiskoha lähedal asuvad mitmed hajutatud asulad ja lõunapoolses orupõhjas asub Loodusesõpradele kuuluv Karl Renner Haus.

Mitu kilomeetrit allavoolu org laieneb ja ulatub tuntud Saalbach-Hinterglemmi suusapiirkonda ja Saalbachi külla, kust alates kutsutakse Saalbachi Saalachiks ja orgu Alumiseks Glemmi oruks (Vorderglemmtal). Seal suubub põhjast Spielbergbach ja algab ka mitu suvist mägirada, sealhulgas rada Schattbergi. Sealt kulgeb org 15 km suhteliselt sirgelt ja otse itta.

Org lõpeb Viehhofeni lähedal, Zelli järvest põhja pool, Saalach pöörab põhja ja org laieneb mitme kilomeetrini, moodustades Saalfeldeni linna ümber nõo.

Glemmtal (Austria)
Glemmtal
Asukoht Austrias