Põllumajandusamet: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
oli
1. rida: 1. rida:
'''Põllumajandusamet''' (lühend '''PMA''') on Eesti üks [[riigiamet]]eid. PMA tegevusvaldkonnad on näiteks hallata riiklikke põllumajandusega seotud [[register|registreid]], teha riiklikku järelevalvet aiandustoodete, [[geneetiliselt muundatud põllukultuur]]ide üle<ref name="pma.agri.ee">http://www.pma.agri.ee/index.php?id=102 (vaadatud 16.12.2015)</ref>. PMA peamaja asub [[Saku]]s ja igas maakonnas on oma maakondlik keskus<ref name="pma.agri.ee"/>.
'''Põllumajandusamet''' (lühend '''PMA''') oliS Eesti üks [[riigiamet]]eid.
PMA tegevusvaldkonnad olid näiteks hallata riiklikke põllumajandusega seotud [[register|registreid]], teha riiklikku järelevalvet aiandustoodete, [[geneetiliselt muundatud põllukultuur]]ide üle<ref name="pma.agri.ee">http://www.pma.agri.ee/index.php?id=102 (vaadatud 16.12.2015)</ref>. PMA peamaja asus [[Saku]]s ja igas maakonnas oli oma maakondlik keskus<ref name="pma.agri.ee"/>.


PMA asutati [[1. jaanuar]]il [[2010]], kui ühendati [[Taimetoodangu Inspektsioon]], piirkondlikud [[maaparandusbüroo]]d ja [[Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo]]<ref name="pma.agri.ee"/>.
PMA asutati [[1. jaanuar]]il [[2010]], kui ühendati [[Taimetoodangu Inspektsioon]], piirkondlikud [[maaparandusbüroo]]d ja [[Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo]]<ref name="pma.agri.ee"/>.

1. jaanuarist 2021 moodustati Põllumajandusameti ning [[Veterinaar- ja Toiduamet]]i ühendamisel [[Põllumajandus- ja Toiduamet]].<ref name="agri"/>


==Viited==
==Viited==
{{viited}}
{{viited|allikad=
<ref name="agri">[https://www.agri.ee/et/pollumajandus-ja-toiduameti-moodustamine Põllumajandus- ja Toiduameti moodustamine]</ref>
}}


==Välislingid==
==Välislingid==

Redaktsioon: 1. august 2021, kell 16:38

Põllumajandusamet (lühend PMA) oliS Eesti üks riigiameteid.

PMA tegevusvaldkonnad olid näiteks hallata riiklikke põllumajandusega seotud registreid, teha riiklikku järelevalvet aiandustoodete, geneetiliselt muundatud põllukultuuride üle[1]. PMA peamaja asus Sakus ja igas maakonnas oli oma maakondlik keskus[1].

PMA asutati 1. jaanuaril 2010, kui ühendati Taimetoodangu Inspektsioon, piirkondlikud maaparandusbürood ja Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo[1].

1. jaanuarist 2021 moodustati Põllumajandusameti ning Veterinaar- ja Toiduameti ühendamisel Põllumajandus- ja Toiduamet.[2]

Viited

Välislingid