Vehklemise maailmameistrivõistlused: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
 
1. rida: 1. rida:
'''Vehklemise maailmameistrivõistlused''' (inglise World Fencing Championships) on [[maailmameistrivõistlused]] [[vehklemine|vehklemises]], mida korraldab [[Rahvusvaheline Vehklemise Föderatsioon]] (prantsuse Fédération Internationale d'Escrime). Esimesed võistlused toimusid 1921 [[Pariis]]is.
'''Vehklemise maailmameistrivõistlused''' (inglise World Fencing Championships) on [[maailmameistrivõistlused]] [[vehklemine|vehklemises]], mida korraldab [[Rahvusvaheline Vehklemise Föderatsioon]] (prantsuse Fédération Internationale d'Escrime). Esimesed võistlused toimusid 1921. aastal [[Pariis]]is.


Võistlusi peetakse kolme relvaga: [[epee]]ga, [[florett|floretiga]] ja [[espadron]]iga.
Võistlusi peetakse kolme relvaga: [[epee]], [[florett|floreti]] ja [[espadron]]iga.


Seisuga 2016 on kõige edukam riik olnud [[Itaalia]]: kokku 328 medalit, millest 110 on kuldmedalid. Eesti on riikide arvestuses 14. kohal oma 14 medaliga (4 kuld-, 5 hõbe- ja 5 pronksmedalit).
2016. aasta seisuga on kõige edukam riik olnud [[Itaalia]]: kokku 328 medalit, millest 110 on kuldmedalid. Eesti on riikide arvestuses 14. kohal oma 14 medaliga (4 kuld-, 5 hõbe- ja 5 pronksmedalit).


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Viimane redaktsioon: 26. jaanuar 2020, kell 07:18

Vehklemise maailmameistrivõistlused (inglise World Fencing Championships) on maailmameistrivõistlused vehklemises, mida korraldab Rahvusvaheline Vehklemise Föderatsioon (prantsuse Fédération Internationale d'Escrime). Esimesed võistlused toimusid 1921. aastal Pariisis.

Võistlusi peetakse kolme relvaga: epee, floreti ja espadroniga.

2016. aasta seisuga on kõige edukam riik olnud Itaalia: kokku 328 medalit, millest 110 on kuldmedalid. Eesti on riikide arvestuses 14. kohal oma 14 medaliga (4 kuld-, 5 hõbe- ja 5 pronksmedalit).

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]