Ingrid Allik: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
2. rida: 2. rida:


== Elulugu ==
== Elulugu ==
Ta sündis 1958. aastal Tallinnas. Õppis keraamikat Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis (Eesti Kunstiakadeemia).
Ta sündis 1958. aastal Tallinnas. Õppis keraamikat Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis (Eesti Kunstiakadeemia). Pärast kunstiinsituudi lõpetamist asus ta tööle Siimusti keraamikatehases. Paralleelselt tööga keraamikuna täiendas ta end Kokusai [[Ikebana]] instituudi kaugõppes. Huvi Jaapani keraamika ja kultuuri vastu oli saanud alguse 1980. aastal kirjutatud kursusetööst, mille teemaks oli Jaapani 16.-17. sajandi keraamika. Alates 1988. aastast on Ingrid töötanud paralleelselt Eesti Kunstiakadeemias ja vabakutselise kunstnikuna.


2004. aastal omandas Ingrid Eesti Kunstiakadeemias magistrikraadi, kaitstes [[Raku|rakutehnikat]] käsitlevat magistritööd.
Ingrid on abielus keraamikaahjude ehitusmeistri [[Andres Allik|Andres Allikuga]].

Ingrid on abielus keraamikaahjude ehitusmeistri [[Andres Allik|Andres Allikuga]]. Ta on legendaarse veemotosportlase [[Lembit Aaslav-Kaasik|Lembit Aaslav-Kaasiku]] tütar.


== Looming ==
== Looming ==
Ingrid Allik oli üks esimesi eesti keraamikuid, kes võttis kasutusele jaapanist pärineva rakutehnika. Oma raamatus "Raku. Kujunemine ja kogemus" on ta neid esimesi kokkupuuteid kirjeldanud järgnevalt:

"Praegusesse Eesti Kunstiakadeemiasse tööle asudes viis juhus ja saabuma hakkav riiklik iseseisvus mind Lätti, kus 1987. aastal nägin esimest korda oma silmaga rakupõletust. Seejärel algasid iseseisvad katsetused ja põletused kodus. 1993. aastal saatusin tänu tollase prorektori [[Leo Rohlin|Leo Rohlini]] kontaktidele Bornholmi saarele Taani, rahvusvahelisele rakuseminarile, kus meid juhendas suurepärane inimene ja keraamik Inger Rokkjaer."<ref>{{Raamatuviide|autor=Ingrid Allik|pealkiri=Raku. Kujunemine ja kogemus|aasta=2010|koht=Tallinn|kirjastus=Eesti Kunstiakadeemia|lehekülg=5}}</ref>

Ingridi õpilaste hulka kuuluvad mitmed eesti kunstnikud sh [[Kris Lemsalu]], [[Laura Põld]] jt.


== Näitused ==
== Näitused ==

Redaktsioon: 22. november 2019, kell 21:20

Ingrid Allik (sündinud 1958) on Eesti keraamik ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud.

Elulugu

Ta sündis 1958. aastal Tallinnas. Õppis keraamikat Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis (Eesti Kunstiakadeemia). Pärast kunstiinsituudi lõpetamist asus ta tööle Siimusti keraamikatehases. Paralleelselt tööga keraamikuna täiendas ta end Kokusai Ikebana instituudi kaugõppes. Huvi Jaapani keraamika ja kultuuri vastu oli saanud alguse 1980. aastal kirjutatud kursusetööst, mille teemaks oli Jaapani 16.-17. sajandi keraamika. Alates 1988. aastast on Ingrid töötanud paralleelselt Eesti Kunstiakadeemias ja vabakutselise kunstnikuna.

2004. aastal omandas Ingrid Eesti Kunstiakadeemias magistrikraadi, kaitstes rakutehnikat käsitlevat magistritööd.

Ingrid on abielus keraamikaahjude ehitusmeistri Andres Allikuga. Ta on legendaarse veemotosportlase Lembit Aaslav-Kaasiku tütar.

Looming

Ingrid Allik oli üks esimesi eesti keraamikuid, kes võttis kasutusele jaapanist pärineva rakutehnika. Oma raamatus "Raku. Kujunemine ja kogemus" on ta neid esimesi kokkupuuteid kirjeldanud järgnevalt:

"Praegusesse Eesti Kunstiakadeemiasse tööle asudes viis juhus ja saabuma hakkav riiklik iseseisvus mind Lätti, kus 1987. aastal nägin esimest korda oma silmaga rakupõletust. Seejärel algasid iseseisvad katsetused ja põletused kodus. 1993. aastal saatusin tänu tollase prorektori Leo Rohlini kontaktidele Bornholmi saarele Taani, rahvusvahelisele rakuseminarile, kus meid juhendas suurepärane inimene ja keraamik Inger Rokkjaer."[1]

Ingridi õpilaste hulka kuuluvad mitmed eesti kunstnikud sh Kris Lemsalu, Laura Põld jt.

Näitused

  1. Ingrid Allik (2010). Raku. Kujunemine ja kogemus. Tallinn: Eesti Kunstiakadeemia. Lk 5.