Salpeetrid: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Tühistati kasutaja 193.40.60.6 (arutelu) tehtud muudatused ja pöörduti tagasi viimasele muudatusele, mille tegi EmausBot.
P pisitoimetamine
 
1. rida: 1. rida:
Nimetust '''„salpeeter”''' (ingl ''salpetre'') tarvitatakse leelis- ja leelismuldmetallide [[nitraadid|nitraatide]] ja ammooniumnitraadi korral. Seda nimetust kasutatakse enamasti nimetatud nitraatide [[mineraal]]sete vormide või ka [[väetis]]te korral või seoses [[lõhkeaine]]tega, kuid [[reaktiiv|keemiliste reaktiivide]] kohta tänapäeval ei kasutata. Salpeetreid tarvitatakse [[mineraalväetis]]tena, ka lõhkesegudes.
'''Salpeetrid''' on leelis- ja leelismuldmetallide [[nitraadid]] või ammooniumnitraat. Seda nimetust kasutatakse enamasti nimetatud nitraatide [[mineraal]]sete vormide või ka [[väetis]]te korral või seoses [[lõhkeaine]]tega, kuid [[reaktiiv|keemiliste reaktiivide]] kohta tänapäeval ei kasutata. Salpeetreid tarvitatakse [[mineraalväetis]]tena ja lõhkesegudes.


*Kaaliumsalpeeter või ka lihtsalt salpeeter on [[kaaliumnitraat]] KNO<sub>3</sub>.
*Kaaliumsalpeeter või ka lihtsalt salpeeter on [[kaaliumnitraat]] KNO<sub>3</sub>.
8. rida: 8. rida:
==Vaata ka==
==Vaata ka==
*[[Nitraadid]]
*[[Nitraadid]]




[[Kategooria:Väetised]]
[[Kategooria:Väetised]]

Viimane redaktsioon: 17. aprill 2019, kell 09:20

Salpeetrid on leelis- ja leelismuldmetallide nitraadid või ammooniumnitraat. Seda nimetust kasutatakse enamasti nimetatud nitraatide mineraalsete vormide või ka väetiste korral või seoses lõhkeainetega, kuid keemiliste reaktiivide kohta tänapäeval ei kasutata. Salpeetreid tarvitatakse mineraalväetistena ja lõhkesegudes.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]