Byzantion: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P HC: eemaldatud Kategooria:657
+kaart
 
1. rida: 1. rida:
[[Fail:Locator map Byzantion.PNG|pisi|Linna asukoht]]

'''Byzantion''' oli [[Bosporus]]e väina [[Euroopa]]-poolsele kaldale rajatud [[Vana-Kreeka]] linn, millest hiljem sai [[Konstantinoopol]].
'''Byzantion''' oli [[Bosporus]]e väina [[Euroopa]]-poolsele kaldale rajatud [[Vana-Kreeka]] linn, millest hiljem sai [[Konstantinoopol]].


Byzantioni rajasid 657. aastal eKr kreeka linna [[Megara]] kolonistid. Linn asus strateegiliselt olulises piirkonnas [[Vahemeri|Vahemere]] ja [[Must meri|Musta mere]] vahel ning sellel oli väga hea asukohaga sadam, mida hiljem tunti Kuldsarve nime all. Need asjaolud aitasid Byzantionil kasvada piirkonna juhtivaks sadamaks ja töötlemiskeskuseks, mis oli eriti tuntud viljakaubanduse poolest.
Byzantioni rajasid 657. aastal eKr kreeka linna [[Megara]] kolonistid. Linna asukohaks sai strateegiliselt oluline piirkond [[Vahemeri|Vahemere]] ja [[Must meri|Musta mere]] vahel ning sellel oli väga hea asukohaga sadam, mida hiljem tunti Kuldsarve nime all. Need asjaolud aitasid Byzantionil kasvada piirkonna juhtivaks sadamaks ja töötlemiskeskuseks, mis oli eriti tuntud viljakaubanduse poolest.


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Viimane redaktsioon: 28. august 2017, kell 14:41

Linna asukoht

Byzantion oli Bosporuse väina Euroopa-poolsele kaldale rajatud Vana-Kreeka linn, millest hiljem sai Konstantinoopol.

Byzantioni rajasid 657. aastal eKr kreeka linna Megara kolonistid. Linna asukohaks sai strateegiliselt oluline piirkond Vahemere ja Musta mere vahel ning sellel oli väga hea asukohaga sadam, mida hiljem tunti Kuldsarve nime all. Need asjaolud aitasid Byzantionil kasvada piirkonna juhtivaks sadamaks ja töötlemiskeskuseks, mis oli eriti tuntud viljakaubanduse poolest.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]