Video: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 56 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Video''' (ladina k ''video'' ’ma näen’) on [[videokaamera]], [[digikaamera]] või [[veebikaamera]]ga tehtud salvestis, nt koduvideo, muusikavideo, õppevideo, arvutivideo.
'''Video''' on tehnoloogia, millega jäädvustatakse ja edastatakse [[pilt]]e, mis moodustavad liikuvaid [[stseen]]e. '''Video''' on ka [[videolint|videolindile]] või muule salvestusmeediale tehtud salvestis.


Liitsõnad esiosaga video- on seotud liikuvate kujutiste salvestamise, töötlemise, edastamise ja kuvamisega, nt [[videotehnika]], [[videosignaal]], videofilm (digitaalselt salvestatud [[film]]), videoklipp (lühike, kuni mõneminutine videofilm), [[videoplaat]] ([[DVD]], [[Blu-ray Disc|BD]]), [[videomäng]], [[videomagnetofon]], [[videokaart]], [[videoprojektor]], [[videoterminal]], [[videokonverents]].
==Kaadrisagedus==
{{Vaata|Kaadrisagedus}}
Video [[kaadrisagedus]] näitab, mitu üksikut pilti ehk [[kaader|kaadrit]] on ühes ajaühikus. Liikuva pildi illusiooni tekkimiseks on vajalik kaadrisagedus vähemalt umbes 15 kaadrit sekundis. Värvisüsteemides [[PAL]] ja [[SECAM]] kasutatakse 25 kaadrit sekundis, [[NTSC]]-s 29,97 kaadrit sekundis.


[[Kategooria:Video| ]]
[[Kategooria:Video]]

Redaktsioon: 23. veebruar 2015, kell 09:58

Video (ladina k video ’ma näen’) on videokaamera, digikaamera või veebikaameraga tehtud salvestis, nt koduvideo, muusikavideo, õppevideo, arvutivideo.

Liitsõnad esiosaga video- on seotud liikuvate kujutiste salvestamise, töötlemise, edastamise ja kuvamisega, nt videotehnika, videosignaal, videofilm (digitaalselt salvestatud film), videoklipp (lühike, kuni mõneminutine videofilm), videoplaat (DVD, BD), videomäng, videomagnetofon, videokaart, videoprojektor, videoterminal, videokonverents.