Jordin Sparks: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
EmausBot (arutelu | kaastöö)
P r2.7.2+) (Robot: lisatud mk:Jordin Sparks
P r2.7.3) (Robot: muudetud mk:Џордин Спаркс
374. rida: 374. rida:
[[lt:Jordin Sparks]]
[[lt:Jordin Sparks]]
[[hu:Jordin Sparks]]
[[hu:Jordin Sparks]]
[[mk:Jordin Sparks]]
[[mk:Џордин Спаркс]]
[[nl:Jordin Sparks]]
[[nl:Jordin Sparks]]
[[ja:ジョーダン・スパークス]]
[[ja:ジョーダン・スパークス]]

Redaktsioon: 10. jaanuar 2013, kell 16:18

Sündinud 22. detsember 1989 (34-aastane) Muuda Vikiandmetes
Veebileht jordinsparks.com

Jordin Brianna Sparks (sündinud 22. detsembril 1989) on Ameerika R&B ja poplaulja, laulukirjutaja, humanitaar ja näitlejanna Glendale'st, Arizonast. Jordin sai kuulsaks American Idol'i kuuenda hooaja võitjana. Sparks võitis, kui ta oli vaid 17-aastane ning see tegi ta noorimaks võitjaks American Idolis. Ta American Idoli võidule järgnes ta esimese omanimelise albumi välja andmine aastal 2007, mis teenis välja plaatinumi staatuse, kuna plaati müüdi umbes 2 miljonit eksemplari terves maailmas. Sparks'i teine singel "No Air", milles on ka Chris Brown, on laul, millel on kõige rohkem tasulisi allalaadimisi kõigist American Idoli võistlejatest, müües umbes 4 miljonit digitaalset koopiat ülemaailmselt. Tänu tema debüütalbumi edule ja plaadi singlitele on Jordin võitnud American Music Award'i (2008) ja on saanud Grammy nominatsiooni (2009).

Sparks'i teine album Battlefield anti välja ülemaailmaselt 2009 aasta juulis ja debüteeris 7.kohal USA's, kolm kohta kõrgemal kui ta esimene album. Albumi singe, nimeks samuti "Battlefield", sai top 10-sse Billboard Hot 100's ja on müünud üle miljoni eksemplari siiani. Sparks on müünud umbes 9 miljonit singlit ülemaailmselt. Sparks'i esimesed viis singlit kõik jõudsid USA's Billboard Hot 100's top 20 hulka, kolm neist top 10-s. Battlefield'i teine singel, "S.O.S. (Let the Music Play)", oli ta esimene laul, mis sai esimeseks USA Billboard'i Hot Dance Club Play's, muutes selle ta esimeseks number üks singliks USA's.

Elulugu

Sparks sündis Phoenix'is, Arizona's Jodi Weidmann Sparks'i ja Phillippi Sparks'i perre. Tal on noorem vend, Phillippi "PJ" Sparks Jr, kes mängib jalgpalli. Ta kasvas üles Ridgewood, New Jersey äärelinnas, samal ajal kui tema isa mängis New York'i Giants'is. Pärast New Jersey's elamist läks Sparks Loode Ühiskondlikku Kristlikku kooli Phoenix'is kaheksandasse klassi. Sparks käis Sandra Day O'Connor'i keskkoolis kuni 2006 aastani, kui ta läks koduõppele, et ta saaks paremini keskenduda laulmisele. Sparks on Evangeeliumi kristlane ja käib Calvary Community Church Phoenix'is. Oma American Idoli eluloos ta tänab oma vanemaid ja Jumalat võidu puhul. Ta kannab puhtusesõrmust, mis sümboliseerib ta tahet jääda süütuks kuni abieluni. Ta võitis aasta parima noore artisti auhinna Arizonas kolm aastat.

Enne American Idoli, Sparks osales ja võitis sellistes talendi konkursites nagu Coca-Cola's Rising Star, Gospeli Muusika Ühenduse Akadeemia Üldise Spotlight'i Auhindadel, America's Most Talented Kidil, Colgate Country Showdown ja 2006. aasta Narkootikumidevaba AZ Superstaari Otsingutel. Enne Idol'i, Sparks esinetas sageli rahvuslikku hümni erinevatel avalikel spordiüritustel, eelkõige Phoenix Suns'i, Arizona Cardinal'ide ja Arizona Diamondback'ide. Sparks ilmus ka koos Alice Cooper'iga tema 2004. aasta Jõulushow'le ja tuuritas koos kristliku kaasaegse laulja Michael W. Smith'iga 2006.aastal. 2006. aastal, Sparks oli üks kuuest võitjast, kes võitis Phoenix Torridi "Järgmise Pluss-suuruses modelli" otsingud. Ta lennutati California'sse, kus teda kasutati mitmetes Torrid'i kuulutustes ja reklaamidtükkides. Kogu lehekülje pikkune Torrid'i reklaam, milles oli Sparks oli Seventeen ajakirja 2006. aasta detsembri numbris.

Fail:Girls-920-111

American Idol

2006. aasta suvel, Sparks proovis kaks korda American Idoli kuuendasse hooaega: korra Los Angeles'es, California's (prooviesines vaid produtsentidele) ja uuesti Seattle's, Washington'is peale KSAZ Fox 10 Arizona Idol'i võitu. Seattle'i prooviesinemine on see, mida nähti 17. jaanuaril 2007 American Idol eetrisse tulekul, kus ta sai "kuldse pileti" ja õiguse ilmuda Hollywood'i vooru. American Idol kohtunik Randy Jackson tegi made ennustuse, et "Lokkis juuksed võidavad see aasta." Saate ajal, Sparks sai lojaalsed fännid, keda tuntakse "Sparkplugs"-itena. 23. mail 2007 sai Jordin Sparks American Idoli kuuenda hooaja võitjaks. Ta jääb noorimaks võitjaks American Idoli ajaloos. Cowell ütles: "Jordin oli kõige arenenum terve hooaja jooksul - ei alustanud kõige paremini, kuid keskel oli see tüdruk äkki hoo sisse saanud." Ta lisas: "Noor tüdruk, meeldiv ja laulja võitis meelelahutajat [Lewis]."

Sparks esines kaks korda American Idoli seitsmendas hooajas.

Esitused/tulemused

Nädal # Teema Laulu valik Originaal artist Järjestus # Tulemus
Prooviesinemine N/A "Because You Loved Me" Celine Dion N/A Arenenud
Hollywood N/A "Some Kind of Wonderful" Soul Brothers Six N/A Arenenud
Top 24 (12 naist) N/A "Give Me One Reason" Tracy Chapman 6 Edasi pääsenud
Top 20 (10 Naist) Pühendumuse nädal "Reflection" Christina Aguilera 6 Edasi pääsenud
Top 16 (8 naist) N/A "Heartbreaker" Pat Benatar 1 Edasi pääsenud
Top 12 Diana Ross "If We Hold On Together" Diana Ross 12 Edasi pääsenud
Top 11 British Invasion "I (Who Have Nothing)" Ben E. King 7 Edasi pääsenud
Top 10 artistid, kes innustavad - Gwen Stefani "Hey Baby" No Doubt 9 Edasi pääsenud
Top 9 American Classics "On a Clear Day" Tony Bennett 5 Edasi pääsenud
Top 3
Top 8 Latin "Rhythm Is Gonna Get You" Gloria Estefan 6 Edasi pääsenud
Top 7 Country "A Broken Wing" Martina McBride 2 Edasi pääsenud
Top 6 Inspireeriv "You'll Never Walk Alone" Rodgers and Hammerstein 6 Edasi pääsenud
Non-Elimination Week
Top 6 Bon Jovi "Livin' on a Prayer" Bon Jovi 2 Edasi pääsenud
Top 4 Barry Gibb "To Love Somebody"
"Woman in Love"
Bee Gees
Barbra Streisand
4
8
Edasi pääsenud
Top 3 Kohtunike otsus (Simon Cowell)
Produtsentide otsus
Võistlejate otsus
"Wishing on a Star"
"She Works Hard for the Money"
"I (Who Have Nothing)"
Rose Royce
Donna Summer
Ben E. King
1
4
7
Edasi pääsenud
Finaal Uus laul
Eelmine laul
kroonitud laul
"Fighter"
"A Broken Wing"
"This Is My Now"
Christina Aguilera
Martina McBride
Jordin Sparks
2
4
6
Võitja

Post-Idol

Sparks performing at the American Idols LIVE! Tour 2007.

Sparks'i laulud American Idolist on olnud müügid iTunes'i poes ja American Idol'i ametlikult veebilehel kui Jordin Sparks (EP) peagi pärast Idol'i finaali, koos teiste lauludega, mis ei mahtunud EP'sse ning olid müügil eraldi singlitena. Vastavalt SoundScanpostitatud arvudele USA Todays, on Blake Lewis müünud rohkem digitaalseid singleid kui Sparks, aga Sparksi mini album müüs rohkem kui Lewis'e.

Peale American Idoli finaalioli Sparks mitmetes tv-show'des. Ta esitas finaali laulu, "This Is My Now" Live with Regis and Kelly-s, The Morning Show with Mike and Juliet-s, The Today Show-s, The Early Show-s ja The View-s. Sparks esines veel The Tonight Show-s, The Ellen Show-s, Larry King Live-s, Total Request Live-s ja 106 & Park-is. 4. juulil 2007 esitas Sparks "God Bless America"-t ja "America the Beautiful"-i Macy's Fourth of July Fireworks Spectacular'is koos Lewis'e ja Melinda Doolittle'iga.

Koos televisiooni ja raadio esinemiste on Sparks olnud Entertainment Weekly kaanel ja olnud ka VIBEs, TV Guides, Glamouris ja teistes väljaannetes.

Sparks võttis osa American Idols LIVE! Tour 2007'st 6. juulist kuni 23. septembrini 2007. aastal koos teiste top kümne osalejatega.

Muusika karjäär

2007–2008: Jordin Sparks

17. augustil 2007. aastal teatati, et Sparks sõlmis lepingu 19 Recordings/Jive Records/Zomba Label Groupiga, saades esimeseks Idol'i võitjaks, kes plaadifirmaga liitub. Ta debüütalbum tuli välja 20. novembril ja 27. novembril 2007. aastal. Koos etiketi väljakuulutamisega avaldati esimene singel "Tattoo", mis ilmus USA raadiosse 27. augustil 2007. Loost sai albumi esimene top kümne singel. 3. veebruaril 2008. aastal teatati, et "No Air"-ist saab Sparks'i teine singel. Laulust sai hitt enne kui see ametlikult singlina ilmus ja saavutas #3 Billboard Hot 100'is, kuhu see jäi neljaks järjestikuks nädalaks. Ta esitas "No Air"-i Chris Brown'iga 10. aprillil, 2008 Idol Gives Backil. Sparks on ainuke Idol väljaspool Austraaliat, kes sai ARIA Singles Charti tippu. Laul ületas kolme miljoni tähise tasulistes allalaadimistes 11. oktoobril 2009. See on esimene laul American Idoli poolt, mis tegi nii. See on samuti ka Chris Brown'i esimene laul, mis ületas kolme miljoni tähist. 3. veebruaril 2008 laulis Sparks rahvuslikku hümni Super Bowl XLII-il. Ta oli hiljuti ka esinenud 2007. aasta NBA finaali esimeses mängus, mis oli San Antionio Spurs'i ja Cleveland Cavaliers'i vahel. Sparks esines NBA Rookie mängu ajal NBA All-Star Weekend'i kestel 2008. aasta veebruaris, samuti. Ta esines austuses avaldusega Aretha vastu NAACP auhindadel. Ta oli hiljuti esinenud lugupidamiseavalduses Diana Rossile 2007. aasta detsembris. 2008. aasta arillis teatati, et Sparks läheb kosmeetika firma, Avon, meeskonda, et saada teismelistele keskendunud liini Mark esindajaks.

Sparks oli Alicia Keys'i soojendusesineja USA's ta As I Am Tour-il. Enne tuurile minekut oli ta GMA Dove Awards'il Michael W. Smith'i austusavalduse osana. Enne tuuri avalööki potensiaalne karjääri ohustav kurguvigastus sundis Sparksi mõned nädalad show'sid ära jätma. Ta esimene kontsert oli algselt plaanitud Alicia Keys'i soojendusesinejana 19. aprillil 2008. Ta oli tagasi teel Alicia Keys'iga 30. aprillil. Ta jäi tuurile kuni viimase show'ni, mis oli 18. juunil. Sparks ühines Keys'iga Austraalia tuurile 2008. aasta detsembris. Austraalia osa tuurist algas 6. detsembril 2008 Aucklandis, Uus-Meremaal ja lõppes 20. detsembril 2008 Perth'is, Austraalias."One Step at a Time" oli kolmas singel albumilt ja oli ametlikult USA's välja antud 10. juunil 2008. Laul sai top 20-sse Hot 100's ja top 5-te Pop 100 edetabelis. Ta on olnud Regis and Kelly-s, So You Think You Can Dance, Good Morning America-s ja Canadian Idol-is "One Step at a Time"-i reklaamimas. "One Step at a Time"-i eduga sai Sparks esimeseks ja ainukeseks American Idol'i võistlejaks, kelle kõik neli esimest singlit said Billboard Hot 100 top 20-sse, kunagi. 2008. aasta augustis Sparks oli Jesse McCartney kaaspeaesineja tuuril. Sparks oli määratud olema presidendi nõukogu liikmeks president George W. Bushi poolt Teenistus ja kodanikuosavõtus kaheaastase ametiajaga koos teiste kuulsustega nagu Corinne Bailey Rae ja Michael W. Smith, kellega ta oli ka varem koos töötanud.

Diskograafia

Stuudio albumid

EPs

Tuurid

Headlining

Ühistuurid

Soojendusesineja

Saavutused

Auavaldused

  • Coca-Cola Rising Star 2002
  • Family Night Talent Show Five-time 1st Place Finals Winner at Mr. Lucky's in Glendale, Arizona, 2003
  • Glendale Youth Fest 2003: Teen Talent Show, 1st Place
  • GMA (Gospel Music Association) Academy, Washington, D.C., Overall Spotlight Winner & Country/Southern Gospel First Place Winner, 2004
  • Country Thunder Young Guns Second Place Winner, 2004
  • The Proof Is In The Pudding Talent Winner, Phoenix, Arizona, 2004
  • NBC/PAX America's Most Talented Kids, 2005
  • Colgate Country Showdown, Arizona state title, 2006
  • Runner-up in the 2006 Drug Free AZ Superstar Search, Tempe, Arizona
  • Pluss-suuruses modelli otsingute võitja, Torrid
  • KSAZ Fox 10's "Arizona Idol"-i võistluse võitja, andes talle kindla võimaluse prooviesineda kohtunike ees
  • American Idoli võitja, 2007. aasta mai
  • Esimene noorim American Idol'i võistleja ja noorim inimene ajaloos, kes laulis rahvuslikku hümni Super Bowlil
  • Uus-Meremaa #1 2008. aasta laul – "No Air"


Billboard Year End Charts 2008

  • Parim uus artist — #2
  • Billboard 200 Album aasta artist — #30
  • Top Artist of the Year — #8
  • Mainstream Top 40 Artist of the Year — #4
  • Pop Artist of the Year — #5
  • Aasta naisartist — #6
  • Hot 100 Artist of the Year (Female) — #5
  • Billboard 200 Jordin Sparks — #35
  • Hot 100 "No Air" — #6
  • Hot Digital Songs "No Air" — #8
  • Pop 100 "No Air" — #5
  • Mainstream Top 40 "No Air" — #7
  • Hot R&B/Hip Hop laulud "No Air" — #43
  • Rhythmic Top 40 "No Air" — #26
  • Hot 100 "Tattoo" — #30
  • Hot Adult Contemporary Song "Tattoo" — #12
  • Hot 100 "One Step at a Time" — #61

Auhinnad ja kanditatuurid

Aasta Auhind Kategooria Tulemus
2007 Teen Choice Awards Choice Female Reality/Variety Star kandideeritud
2008 NAACP Image Awards Väljapaistev uus artist võitis
BET Awards Vaatajate valiku auhind "No Air"ile kandideeritud
Heartbreak Video for "No Air" võitis
CoverGirl & Olay Beautiful Face Award võitis
Teen Choice Awards Breakout Star kandideeritud
Hook-Up for "No Air" võitis
Armastuse laul "No Air" kandideeritud
MTV Video Music Awards Parim naisvideo kandideeritud
Best New Artist kandideeritud
American Music Awards Parim kaasaegne täiskasvanud artist võitis
2009 People's Choice Awards Parim pop-laul "No Air" kandideeritud
Best Combined Forces Song for "No Air" võitis
Grammy Awards Grammy auhind parimale pop-koostööle "No Air"ile kandideeritud
NAACP Image Awards Väljapaistev duo, grupp või koostöö koos Chris Brown'iga kandideeritud
MTV Australia Awards Parim koostöö "No Air" kandideeritud
2010 ARIA Music Awards Kõige populaarsem Austraalia Singel ("Art of Love") (koos Guy Sebastian) otsustamata

Filmograafia

Aasta Film Osa Märkused
2009 "The Suite Life On Deck" Tema ise Episood: "Crossing Jordin"
2010 "BrainSurge" Tema ise
"Big Time Rush" Tema ise Episood: "Big Time Sparks"

Viited

Välislingid



Mall:Link FA