Töömesilane: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: TÖÖMESILANE on mesilane kes teeb tarus köik tööd.Vaklade toitmine, koristamine, taru kaitsemine,mee valmistamine ja nektari korjamine. Töömesilasi on tarus olenevalt aastaajast...
 
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Töömesilane''' on viljatu emas[[mesilane]], kes teeb [[taru]]s kõik tööd. Tema ülesanne on nii vaklade toitmine, koristamine, taru kaitsmine, [[mesi|mee]] valmistamine kui ka [[nektar]]i korjamine.
TÖÖMESILANE on mesilane kes teeb tarus köik tööd.Vaklade toitmine, koristamine, taru kaitsemine,mee valmistamine ja nektari korjamine. Töömesilasi on tarus olenevalt aastaajast 30 000-80 000 isendit. Töö mesilased elavad keskmiselt 35-45 päeva. töömesilased on tarus olevatest isentitest (lesestja emamesilasest) kõige väiksem. Töömesilased on kasvatatud paarunud munadest. paarunud munale antakse kolm päeva ematoite piima, ja pärast seda akatakse andma suira ja mee segu. Töömesilase areng munast kuni valmikuni kestab 21 päeva.

Töömesilasi on tarus olenevalt aastaajast 30 000...80 000 isendit. Töömesilased elavad korjeperioodil keskmiselt 35...45 päeva, talvel aga kuni 8 kuud. Töömesilane on [[lesk (mesindus)|lesest]] ja [[mesilasema]]st väiksem. Töömesilased arenevad viljastatud munadest. Haudet toidetakse kolm päeva ematoitepiimaga ja pärast seda hakatakse andma [[suir]]a ja mee segu. Töömesilase areng munast kuni valmikuni kestab 21 päeva.

[[Kategooria:Mesindus]]

[[de:Arbeiterin (Bienen)]]
[[en:Worker bee]]
[[es:Abeja obrera]]
[[gl:Abella obreira]]
[[it:Ape operaia]]
[[pl:Pszczoła robotnica]]
[[pt:Abelha-operária]]
[[sr:Пчела радилица]]
[[zh:工蜂]]

Redaktsioon: 21. detsember 2008, kell 20:21

Töömesilane on viljatu emasmesilane, kes teeb tarus kõik tööd. Tema ülesanne on nii vaklade toitmine, koristamine, taru kaitsmine, mee valmistamine kui ka nektari korjamine.

Töömesilasi on tarus olenevalt aastaajast 30 000...80 000 isendit. Töömesilased elavad korjeperioodil keskmiselt 35...45 päeva, talvel aga kuni 8 kuud. Töömesilane on lesest ja mesilasemast väiksem. Töömesilased arenevad viljastatud munadest. Haudet toidetakse kolm päeva ematoitepiimaga ja pärast seda hakatakse andma suira ja mee segu. Töömesilase areng munast kuni valmikuni kestab 21 päeva.