David Haye

Allikas: Vikipeedia
Poks
Võistkond Inglismaa
2. ring 1999 Poolraskekaal
Hõbe 2001 Raskekaal

David Deron Haye (sündinud 25. oktoobril 1980 Bermondseys Southwarki linnaosas Suur-Londonis) on Inglismaa ja Suurbritannia poksija. Tema ema on valge inglanna ja tema isa on must jamaicalane.

Harrastajana[muuda | muuda lähteteksti]

Haye sai raskekaalus (kuni 91 kg) 11. maailmameistrivõistlustel (Belfast, 2001) hõbemedali, kaotades finaalis Odlanier Solísile (Kuuba).[1] Ta osales poolraskekaalus (kuni 81 kg) 10. maailmameistrivõistlustel (Houston, 1999), kuid kaotas 2. ringis hilisemale kuldmedalivõitjale ja maailmameistrile Michael Simmsile (USA) ning jäi edasisest medaliheitlusest välja.[2]

Elukutselisena[muuda | muuda lähteteksti]

Haye jätkas detsembris 2002 poksimist elukutselisena ja on seni (seisuga 5. mai 2018) pidanud 32 kohtumist. Ta on võitnud neist 28 (neist 26 nokaudiga) ja kaotanud 4 (neist 3 nokaudiga) kohtumist. Ta on olnud Inglismaa ning erinevate kaalukategooriate ja poksiorganisatsioonide maailmameister.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Haye peamine treeninglaager asub Girnes Küprose saarel. Seepärast kannab ta oma võistlusriietusel Briti lipu kõrval ka Põhja-Küprose lippu ning talle on auavaldusena antud Põhja-Küprose kodakondsus.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]