Arutelu:Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituut

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis aastast alates eksisteerib? Vist 2005. Velirand (arutelu) 29. märts 2016, kell 13:43 (EEST)[vasta]

Üksuse nimi on 2015. aastast Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut. Tuleks ilmselt ümber suunata. --VillaK (arutelu) 8. veebruar 2017, kell 09:42 (EET)[vasta]
Ma teisaldasin, aga tegelikult ma ei tea, kas seda võib samaks asjaks lugeda, sest struktuurireformiga loodi uued üksused ning praegusel üksusel on ka teisi eelkäijaid. Andres (arutelu) 8. veebruar 2017, kell 10:51 (EET)[vasta]

Eelmisest versioonist:

  • Audiovisuaalne meedia – kraad: bakalaureus ja magister. Õppetöö toimub inglise keeles. Bakalaureusetasemal on fookuses baasteadmiste, -oskuste ja loomevõime arendamine ajakirjanduslikus ja lavastuslikus televisioonis ning dokumentaal- ja lavastuslike filmide tegemine. Magistrantuuris on õppekava fookus professionaalsete teadmiste, oskuste ja loomevõime arendamisel faktipõhise ja lavastusliku televisiooni ning dokumentaalfilmi valdkonnas.
  • Ristmeedia produktsioon – kraad: bakalaureus ja magister. Õpingud on inglise keeles. Bakalaureusetasemel on fookus baasteadmiste, -oskuste ja loomevõime arendamisel audiovisuaalsisu loomise, infotehnoloogiliste rakenduste ja meediamajanduse valdkonnas. Magistriõpingutes pannakse rõhku uute kunstiliste väljendusvormide, mitmeid platvorme integreerivate loojutustamistehnikate ja meediatoodete ning neid toetavate ärimudelite otsingutele. Fookuses on innovaatiliste ristmeediatoodete loomise protsessi juhtimise spetsiifika, kusjuures oluline rõhk on ettevõtlusõppel, mis võtab arvesse kaasaegsete konvergeeruvate meedia- ja IKT-toodete turgude spetsiifikat. Lisaks Balti Filmi- ja Meediakooli rahvusvahelisele keskkonnale, avaneb võimalus õppida ka õppekava partnerite – Tartu Ülikooli Ajakirjanduse ja Kommunikatsiooni Instituudi ning Stockholm School of Economics in Riga – juhtivõppejõudude käe all.
  • Filmikunst – kraad: bakalaureus ja magister. Bakalaureusetasemel toimub õppetöö eesti keeles. BFM-is saab õppida filmi kõiki olulisi professioone ning seda mitte ainult teoorias vaid ka praktikas filme tehes. Õpetavad Eesti tunnustatumad filmiprofessionaalid ja teoreetikud ning külalisõppejõud ka Euroopa parimatest filmikoolidest. Magistrantuuris on õppetöö inglise keeles. Filmitööstuse põhierialade (režissöör, operaator, monteerija, produtsent, filmi- ja televisioonikunstnik, stsenarist ja filmiteoreetik) magistriõpe eeldab bakalaureusekraadi või ulatuslikku erialast kogemust vastaval erialal. Filmikunsti magistriõppes ei keskenduta vaid teoreetilisele õppele, vaid saadakse suur kogemus praktilises filmitegemises/loomises vastavalt valitud erialale. Õpingute käigus valmivad kaks semestrifilmi ja magistritööna lühimetraažiline mängufilm.
  • Muusika ja filmikunsti helitehnoloogiad – kraad: magister. Õpingud on inglise keeles. Rahvusvahelise helitehnoloogia magistriõppekava eesmärgiks on pakkuda üliõpilastele rahvusvaheliselt aktsepteeritud tasemel oskusi helitehnoloogia vallas. Üliõpilasel on võimalik spetsialiseeruda muusika või filmiheli suunale. Muusika ja filmikunsti helitehnoloogia on ühisõppekava, mille raames saab õppida kahes ülikoolis – Tartu Ülikoolis (Viljandi Kultuuriakadeemia) ja BFM-is.

Adeliine 27. veebruar 2018, kell 18:46 (EET)[vasta]