Arutelu:Ravila vald

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kas meil on tõesti vaja kahte artiklit ja eriti kui ajaline piir kahe valla vahel on olematu? Samuti see Kose kihelkond seal nimes??? Kas neid Ravila valdu on siis tõesti olnud nii arvukalt? Mina selle aastaarvu igatahes sealt järelt eemaldaks ja jätaks järgi ainult ühe valla artikli. Ivo 24. august 2009, kell 09:39 (UTC)

  • Kõik Eesti vallad kaotati 1939. aastal ja asendati uutega, mis olid geograafide pikaajalise uurimistöö tulemus. Eesti 1939. aasta valdade kaart on piisavalt tuntud (avaldatud ka entsüklopeediates), see kajastab Eesti ajaks väljakujunenud kohaliku omavalitsuse lõplikku seisu. Iga 1939. aasta valla kohta saab trükitud allikate põhjal kirjutada kompaktse artikli. --Improvisaator 24. august 2009, kell 09:41 (UTC)

Augusti lõpuks maavalitsused esitasid kogu materjali oma seisukohtade ja ettepanekutega Siseministeeriumile, kes asus kava lõplikule viimistlemisele. Selle töö tulemusena esitati 7. X 1938 valdade ümberkorraldamise otsuse kava koos Katastri Ameti poolt vastavalt otsuse kavale valmistatud kaartidega Vabariigi Valitsusele. Vabariigi Valitsus kiitis esitatud kava heaks, ja samal päeval Vabariigi President kirjutas valdade ümberkorraldamise otsusele alla. Selle otsuse (RT 1938, 87, 776) kohaselt kaotati arvates 1. IV 1939 kõik senised 365 valda ning asutati 248 uut valda. Uutele valdadele määrati eranditult eestipärased nimed, kusjuures kuulati ära Kohanimede Nõukogu ja vastavate eriteadlaste seisukohad.

...

Novembrikuus Siseminister määras talitusvallavalitsused, kelle ülesandeks oli peale jooksvate ülesannete veel uute vallaomavalitsuste tegutsema hakkamiseks vajalike eeltööde tegemine.

Kuna valdade ümberkorraldamise otsuse kohaselt kõik senised vallad kaotati, siis vajas lahendamist ka nende varade uutele vallaomavalitsustele ülemineku korraldamine. Selleks anti Siseministri poolt vallaomavalitsuste varaliste vahekordade lahendamise otsus (RT 1939, 28, 206).

Seoses valdade kaotamisega lõpetasid tegevuse kõik endiste vallaomavalitsuste organid: vallavolikogud, vallavalitsused ja revisjonikomisjonid. Kuna teg.-aastal kehtinud Vallavolikogude valimisseadus ei olnud uue põhiseaduse järgi enam kohaldatav ja uus seadus oli alles väljatöötamisel, määras Siseminister kõigile uuestiasutatud valdadele vallavanemad ja vallavanema abid, pannes neile nii vallavalitsuste kui ka vallavolikogude ülesanded. Siseministri vastava käskkirja järgi täidavad nad neid ülesandeid alates 1. IV 1939 kuni vallavolikogude järjekordsete valimisteni.

(Valitsusasutiste tegevus 1938/39. a. Tallinn, 1939, Riigikantselei väljaanne, lk 97.)


Üldine põhimõte on ju niisugune, et kui mitmel asjal on üks ja seesama nimi, siis me teeme eraldi artiklid. Ñii on lugejal kõige lihtsam valdade rägastikus orienteeruda. Andres 24. august 2009, kell 11:30 (UTC)

Ivole. Sinu mõtet järgides võiks olla kõik ühes pundis - Nii Eesti kui Eesti NSV--Rünno 24. august 2009, kell 17:51 (UTC)

Mitu Ravila valda[muuda lähteteksti]

Oli vähemalt kolm Ravila vald ja nutikas on see teha täpsustusleheks, mitte reserveerida vaid 11 aastat kestnud vallale--Estopedist1 (arutelu) 21. märts 2016, kell 22:56 (EET)[vasta]