Arutelu:Paide kihelkond

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Anna kihelkonnas 19. sajandi algul moodustatud mõisavallad[muuda lähteteksti]

Osa allikaid näitab neid Paide kihelkonda, osa Anna kihelkonda Mõisad kuuluvad Anna kihelkonda . Üldiselt mingi segadus mis vajab selgitamist.Akra 2. jaanuar 2008, kell 17:58 (UTC)

Nii Eivere, Purdi kui Pikaküla mõisad kuulusid Anna kihekonda. Ilmselt siis ka mõisavallad. Samas on mõnes kohas käsitletud Anna ja Paide kihelkonda ühtsena. – WooteleF 3. jaanuar 2008, kell 02:43 (UTC)
Arvan ka, et need pekasid Anna kihelkonna alla kuuluma. Mis asi see Annapast on seda ei tea. Võibolla on selle all mõeldud Anna kirikumõisa.Akra 3. jaanuar 2008, kell 13:21 (UTC)
Paide ja Annaga seotud segaduse üks põhjus võib olla ka Paide-Anna kihelkond, mida mitmel pool on kasutatud, sh Rahvusarhiivi dokumentides, nt [1]. V-o mõne käsitluse järgi on kahte kihelkonda vaadatud mingipärast koos?--Estopedist1 (arutelu) 25. märts 2016, kell 15:36 (EET)[vasta]

Akra, sinu muudatus oli mul millegipärast kahe silma vahele jäänud aga artikli lõpuosa on nii segane, et mitte millestki ei saa aru. Kust pärinevad andmed, et Mündi mõis asus Türi kihelkonnas? Mina andmeid selle kohta ei leidnud. Viiteid on ka vaja.--WooteleF 14. veebruar 2009, kell 17:29 (UTC)