Arutelu:Muusikavorm

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

nuh... sai see ka üles... sama küsimus mis zhanride puhul: kas teha kõik need vormid ka kohe linkideks... ?

Jah. Andres 16:30, 16 Jan 2005 (UTC)

ja muidugi see, et kas märksõna peaks olema ainsuses või mitmuses??

muusikavormid või muusikavorm? muusikazhanrid või muusikazhanr? muusikastiilid või muusikastiil?

ise eelistaksin muidugi, et põhilink oleks ikka mitmuses, kuna jutt on mitmetest asjadest

Minu meelest oleks parem ainsus, sest vastavas artiklis tuleb ju eeskätt muusikavormi jne mõiste lahtimõtestamine. Andres 16:30, 16 Jan 2005 (UTC)

... mida iganes, aga peaks ikka olema link ehk ümbersuunamine sinna, kus jutt ise on...

Jah. Andres 16:30, 16 Jan 2005 (UTC)

... kui jõudu jätkub, lähen muusikastiilide kallale... huh...

--Lulu 13:58, 16 Jan 2005 (UTC)

Jõudu! Andres 16:30, 16 Jan 2005 (UTC)

Panin lingid pealkirjadele Klassikaline muusika ja Romantiline muusika, kuigi need on kahemõttelised. Andres 21:12, 27 Jan 2005 (UTC)


Tjah, mõtlesin isegi, kuidas edasi minna... kas romantism ja klassitsism või vastavalt romantiline muusika ja klassikaline muusika... õige oleks muidugi minna edasi yldisemate terminitega... sest muusika on vaid yks kultuurifenomen... samal ajal... iga kultuurifenomen tegelikult annab edasi ka yldisemat .... oki... las jääb nii... alati saab siselinkidega asju siduda... --Lulu 21:20, 27 Jan 2005 (UTC)

Tundub, et artiklitesse romantism ja klassitsism ei saa panna kõikide juttu iga kunstiliigi kohta eraldi. Pealegi ei kuulu näiteks romantism kirjanduses ja romantism muusikas päriselt ühe ja sama kultuurifenomeni sisse. Aga minu probleem oli selles, kas panna artikli pealkirjaks Romantism (muusika), Romantiline muusika või Romantistlik muusika või vastavalt Klassitsism (muusika), Klassikaline muusika või [[Klassitsistlik muusika]. Keskmised terminid on kahemõttelised, viimased kunstlikud. Andres 21:31, 27 Jan 2005 (UTC)


eelistaksin siiski varianti Romantism (muusika) ja Klassitsism (muusika), et vältida seda kahemõttelisust.. kui artikli pealkiri peaks olema romantiline muusika või klassikaline muusika, siis peaks kohe alguses hakkama seletama ja vahet tegema eri tähendustel... ning need rahvapärased tähendused nagu yldse ei sobi minu meelest teatmeteosesse nagu vikipeedia... teine kysimus on muidugi ka selles, mille järgi otsitakse vastavat artiklit... ja millistelt siselinkidelt tullaks... soliidne ja korrektne oleks siiski see variant, mida siin alguses mainisin eelistusena... pealegi, siis on ka korrektne artiklist romantism näiteks kohe edasi minna, mis kedagi huvitab: Romantism (muusika), Romantism (kunst), Romantism (kirjandus) jne... --Lulu 10:08, 28 Jan 2005 (UTC)

Siia tahaks rääkida sama juttu, mis siin Arutelu:Muusikažanr. Vorm võib mõnel juhul žanriga kattuda, kuid iga žanr ei ole automaatselt vorm. Sellepärast võtaks mina siit artiklist välja ballaad, skertso, valss, polonees, polka, kuna nad ei ole iseseisvad vormid, vaid kasutavad teisi vorme. Samuti ei ole täpne loetleda erinevatel ajastutel kasutusel olevaid vorme, sest vormid on aluseks erinevatele žanridele. Õigem oleks loetleda žanre. Adeliine 20. aprill 2008, kell 14:01 (UTC)

Need on tantsuvormid. Ju ei osatud mujale panna. Ma ei tea kes see tarkpea oli. --Tiuks 20. aprill 2008, kell 14:17 (UTC)