Arutelu:Mets

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Pragu on metsa käsitletud ainult metsanduse, mitte bioloogia seisukohast.

Jääb selgusetuks selle definitsiooni kehtivuse aeg ja koht. Andres 18. september 2006, kell 04:16 (UTC)



maha võetud: § 3. Mets ja metsamaa

(1) Mets on ökosüsteem, mis koosneb metsamaast, sellel kasvavast taimestikust ja seal elunevast loomastikust.

(2) Metsamaa käesoleva seaduse tähenduses on maa, mis vastab vähemalt ühele järgmistest nõuetest: 1) on metsamaana maakatastrisse kantud; 2) on maatükk pindalaga vähemalt 0,1 hektarit, millel kasvavad puittaimed kõrgusega vähemalt 1,3 meetrit ja puuvõrade liitusega vähemalt 30 protsenti.

(3) Metsamaaks ei loeta õuemaad, pargi, kalmistu, haljasala, marja- ja viljapuuaia, puukooli, aiandi, dendraariumi ning puu- ja põõsaistandike maad.

(4) Puu- ja põõsaistandik käesoleva seaduse tähenduses on puude ja põõsaste intensiivseks kasvatamiseks rajatud kasvukoht mittemetsamaal, kus puid ja põõsaid kasvatatakse regulaarse seaduga ning majandatakse ühevanuselistena. --Dj Capricorn 16. detsember 2007, kell 18:18 (UTC)

Uurin Metsaseadust, mis on kehtiv, kuna Elektroonilises Riigi Teatajas on see justkui "kahekordselt" --Dj Capricorn 16. detsember 2007, kell 18:18 (UTC)

Eemaldatud: Eesti Metsaseaduse [1] järgi defineeritakse metsamajanduse objekti järgmiselt:

   metsaks loetakse puittaimestiku kasvukohta pindalaga 0,5 ha või enam, mis vastab vähemalt ühele alljärgnevatest nõuetest:
  1. seal kasvavad puud kõrgusega vähemalt 1,3 m ja puuvõrade liitusega vähemalt 30 protsenti;
  2. seda majandatakse puidu ja teiste metsasaaduste saamiseks või seal säilitatakse puittaimestikku käesolevas seaduses nimetatud viisidel kasutamiseks.

Tegu pole kehtiva metsaseadusega --Dj Capricorn 17. detsember 2007, kell 16:22 (UTC)


Kas mõnel pool viidatud artikkel Metsamaa võiks lihtsalt siia suunata või on sellele tõesti tarvis eraldi artiklit? Ega seal palju targemat ytelda pole kui metsaseaduses antud definitsioon. Või siis tautoloogiline "Metsamaa on maa, millel kasvab mets". --Oop 24. august 2010, kell 11:01 (EEST)[vasta]

Hm, tundub, et hoopis teises tähenduses ehk siiski on seda vaja: "Metsamaa on energiarikkaim osa Eestist. Juba vanasõna ütleb, et mets on vaese mehe kasukas. Metsamaa viiendikus lisandub sellele põlevkivi, sadade miljonite aastate eest troopilise mere setetesse laagerdunud päikesevägi. Elektriks põletatuna jagub seda nii Eesti kui naaberriikidegi tarbeks. Metsamaa südaosa metsad Järva ja Viru poole kihelkondades on ammu põldudeks põletatud, äärealadele on põlised metsa- ja rabamaastikud siiski alles jäänud. Metsamaa põllukssaamise pingeid on kirjasõnasse valanud kirjanik A. H. Tammsaare. Metsamaal on kõige rohkem muukeelseid uusasukaid, nende sidumine Eestiga ja tülide lepitamine oli ja on selle maaviiendiku saatus aastasadadeks" 1 Ma polegi säherdust kohanime kuulnud. --Oop 24. august 2010, kell 11:04 (EEST)[vasta]


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

  • http://borealforest.org
    • In Mets on 2013-06-24 12:22:01, Socket Error: 'No address associated with hostname'
    • In Mets on 2013-07-06 14:05:02, Socket Error: 'No address associated with hostname'

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 17:05 (EEST)[vasta]


Katkine link 2[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 17:05 (EEST)[vasta]

Kuidas jõuda siit lodumetsani? Andres (arutelu) 11. november 2014, kell 11:21 (EET) Hea küsimus. Teine analoogne veel. Kuidas siit jõuda männiku, kuusiku, tammiku, saariku või kaasikuni? - Melilac (arutelu) 5. jaanuar 2015, kell 16:58 (EET)[vasta]


Viitamine suurtes portaalides olevatele materjalidele[muuda lähteteksti]

Tihti on viited portaalide peaväravatele. "ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon".[kõdulink]

See on väga halb stiil, sest näiteks viite järgi siia http://fao.org/index_en.htm sattudes on väga keeruline või praktiliselt võimatu leida üles materjali, mida väidetes kasutatakse või saada aru, kustkohast info on võetud. (Kasutaja arutelu:Ätt Punktkomm) 31. detsember 2020, kell 12:04 (EET))[vasta]