Arutelu:Kujutav kunst

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Olen ise pidevalt kasutanud mõistet kujutav kunst. Kas see ei sobiks äkki ka siia? Piltkunst on kuidagi võõras. Jukko

Võib-olla küll. Lugesin Virve Sarapiku artiklit (see oli vist viimases kogumikus "Kunstiteaduslikke töid"), kus ta arutleb nende asjade üle, ja leiab, et kõige õigem oleks rääkida piltkunstist. Näiteks abstraktne maalikunst ei kujuta ju midagi. Teiselt poolt, skulptuur ei ole pilt. Andres
Sellisel juhul küll. Kui seda laialdasemalt kasutama hakatakse, siis kaob ka võõrasus ära. Jukko
Virve Sarapiku sõnaleidus on tore kyll, aga eesti keeles on siiski kasutusel kujutav kunst. Mitte yks hing ei oska seda siit alt otsida ja vaevalt ka ylejäänud eesti rahvas selle peale ymber harjub. Teatav loogika selle taga on, aga teatav loogika on ka selle taga, kui ytelda, et jalgratas võib ka kätega vändata (mõni tsirkuses nii teebki) ja sestap oleks õige seda edaspidi väntrattaks nimetada; sellised uudissõnad surevad tavaliselt ära ning sestap pole teatmeteosel mõtet nendega enne laiemat levimist kaasa minna. --Oop 10:27, 13 Nov 2004 (UTC)
Jah, olen nõus. Suuname selle materjali pealkirja alla "Kujutav kunst". Märksõna "Piltkunst" võiks siiski olla. Selle all võiks rääkida Virve Sarapiku ettepanekust ja argumentidest. Andres 16:13, 13 Nov 2004 (UTC)

Keraamika kui niisugune ei kuulu kujutava kunsti alla. Seetõttu ei ole keraamikute loendi link siin võib-olla päris kohane. Andres 17. november 2006, kell 10:37 (UTC)

kõige parem oleks ilmselt teha artikkel keraamikast (et vaata ka alla keraamikute loend), ise võiks kah mingi nupu teha, kuid teemast ei tea praktiliselt üldse --Dj Capricorn 17. november 2006, kell 10:43 (UTC)
Jah. Eestis käis keraamika vanasti tarbekunsti alla, nüüd vist seda sõna heameelega ei kasutata. Andres 17. november 2006, kell 10:54 (UTC)
Interwiki läheb ingliskeelsele artiklile en:Visual arts, kus on keraamika kaasa arvatud, aga ka fotograafia, film ja arvutikunst.
Teiseks, näiteks abstraktne maal ei pruugi üldse reaalsust kujutada. Adeliine 5. oktoober 2009, kell 09:58 (UTC)
Nende terminitega on suur segadus. Igatahes tuleks arvestada, et "bildende Kunst" ja "izobrazitelnoje iskusstvo" on igatahes vasted, olgu siis tähendusega kuidas on.
Virve Sarapik on pakkunud "kujutava kunsti" asemele "piltkunsti". Andres 5. oktoober 2009, kell 11:26 (UTC)

Võtsin välja: ==Vaata ka==

Agamemnoni kuldmask - Altamira - Athena Lemnia

Willendorfi Venus

==Teemad==

Aadam - Aadam ja Eeva - Aafrika kunst

Eeva

Merovingide kunst Ivo 23. juuli 2009, kell 13:27 (UTC)

Kas grafiti on ikka kunstivool? Andres 23. detsember 2010, kell 21:18 (EET)[vasta]