Arutelu:Hongkong

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tabeli kohale on hieriglüüfides (traditsioonilises kirjaviisis) kirjutatud "Hiina Rahvavabariigi Hongkongi erihalduspiirkond", mis paistab olevat ametlik nimi. Andres 06:32, 7 Feb 2004 (UTC)


Miks Sa, Tarmo font tag'i ära võtsid? "Pinyin" peab olema kursiivis. Andres 21:52, 17 Feb 2005 (UTC)

Esmane põhjus oli et <font>-tagi kasutamine ei ole soovitatav HTML koodis standardite järgi ja eriti kui seal ei ole mingeid argumente siis on selline tagi kasutamine suht mõtetu. Kuid nagu Oop mainis sellise kasutamise põhjus on et wiki oma kood ei läheks tekstiga segamini ja see oleks seletanud ka siin selle kasutamise, kui ... see pinyin oleks olnud ümbritsetud wiki kursiivkirja märkidega (''), kuid see ei olnud nii (ega ei ole ka praegu)
Kui on selline olukord et on tekst mis peab olema kursiivis ja selle järel tuleb kohe ülakoma siis kasutaksin parema meelega seda nowiki -tagi (mis leidub ka lihtsalt redigeerimis akna üla osas). Et kui nüüd siin on soov saada see sõna kursiivi ja ülakoma kohe järele siis redigeerimis aknas oleks tekst selline:
''[[pinyin]]''<nowiki>'</nowiki>is
ja tulemus
pinyin'is
Loodetavasti see nüüd selgitas seda <font>-tagi kasutamist/mitte kasutamist --TarmoK 09:27, 18 Feb 2005 (UTC)
Hästi. Aga mis siis juhtub, kui seda font-tagi kasutada? Mispärast see ei ole soovitav?
Ei juhtu midagi. ja HTML standardid ei "soovita"
Järgnevaga püüan siis lihtsustatult "selgitada" HTML-keelt ja tausta. Soovitatav ei ole see sellepärast et see on viimastes (siis nendes mis viimastel aastatel on laialt kasutusel) HTML standardites (HTML 4, XHTML jne) depreciated (mis see nüüd eesti keeles õieti oleks? "igandatud"?). Põhimõtte on siis selles et HTML-koodis ei ole teksti (esitlus) vormindust. Praegused browserid toetavad veel vanu HTML -tage kuid teoreetiliselt tuleb tulevikus aeg kui nad neid enam ei tunnista. parem saada need nüud tekstist ära, kui tulevikus hakata eemaldama, õnneks see tulevik paistab väga kaugel veel olevat.
tühi (siis ilma argumentideta) <font>-tagi on ka muidu imelik moodustis, parem siis juba kasutada <span>-tagi, mis on mõeldud sellistesse olukordadesse kus on vaja osale tekstile määratleda midagi.
Kui on vaja teksti väljanägemist muuta siis kasutada CSS stiile (ingl. style) (CSS = Cascading Style Sheet) mille abil saab palju paremini määrata teksti väljanägemist. Sellisel juhul kasutada <span>-tagi ja sinna siis lisada näiteks style="color:#ff0000;" ja tulemuseks on siis punane tekst --TarmoK 12:09, 18 Feb 2005 (UTC)
Seda nowiki märki näiteks mina näen seal akna juures suhteliselt harva. Eks asi ole selles, et inimesed ei viitsi pikalt kirjutada, kui niigi on tülikat jändamist. Andres 11:16, 18 Feb 2005 (UTC)
huvitav, kas see on siis browseritest sõltuv, igatahes olen ma näinud kõigi oma browseritega (FireFox, IE jne) redigeerimis akna peal nuppe, millest paremalt kolmas (see kus on punane keelumärk W peal) on see nowiki-nupp, seda klõpsates tulevad need <nowiki>-tagid ilusti sinna kus kursor on ja siis peab vaid asendama seal tagide vahelt selle teksti.
Mõistan jah kasutajad kes ei viitsi pikalt kitjutada, aga see nupp teeb minu arust palju lihtsamaks selle. ... Kui ütled et sul neid nuppe seal üleval ei ole näha, kas siis oleks võib-olla mõtet lisada näiteks see ülakoma sinna "Characters" -(copyright)malli (see mis sinna redigeerimis akna alla tuleb)? --TarmoK 12:09, 18 Feb 2005 (UTC)
Ei, see ei sõltu brauserist, kasutan kogu aeg IE-d. Arendajad kogu aeg muudavad midagi edasi-tagasi, see tuleb ehk sellest. Vikipeedia standard närb samuti ette "nowiki", eks siis edaspidi kasutan seda. Andres 12:15, 18 Feb 2005 (UTC)

Ja kõigele lisaks ei olnud mina lihtsalt päris kindel, kuidas see "nowiki" täpselt töötab, html-i standardis sihukest asja ju pole. Nuppu olen omast arust kyll kogu aeg näinud, vaatluspäevikut pole muidugi pidada osanud. (8.märts, 8.14. Nupp on. 9.märts, 9.23. Kaks nuppu, lendavad edelasuunas. Kisub vist vihmale.) Mujal olen varem näinud fonti sedasi pruugituna, sellest arvasin, et ehk kõlbab. TarmoK jälle ytles, et tema ei näe mingit vahet. Ja nii see edasi-tagasi käima hakkas. --Oop 12:21, 18 Feb 2005 (UTC)


| elanikke = 7 385 500 (2004) Andres 2. august 2010, kell 19:11 (EEST)[vasta]


Hiina poliitik Deng Xiaoping lõi Hongkongi erihalduspiirkonda ülejäänud Hiinast eraldava piiri.

Mis see lause tähendab? Mina võtaksin selle välja. Andres (arutelu) 1. august 2017, kell 11:01 (EEST)[vasta]

Kasutaja Hongkonglane on lisanud palju teksti, mis on vigases eesti keeles. --Vihelik (arutelu) 23. juuni 2019, kell 22:49 (EEST)[vasta]

Teen ettepaneku need tagasi pöörata, ehk talle ka öelda, et võib kasutajaruumi endale mustandilehti luua, kus saab edasi üritada. Sellise masintõlke tasemel teksti hoidmine vähendaks Wikipedia usaldusväärsust ja Hongkong ei ole teema, mis tohutult kasutajaid ligi meelitaks, kes siis kõik need vead parandaks.Miacek (arutelu) 23. juuni 2019, kell 23:25 (EEST)[vasta]