Arutelu:George, Kenti hertsog

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
See artikkel pakub huvi Vikiprojektile LGBT, mille eesmärgiks on täiustada LGBT temaatilisi artikleid.

Kui hertsogi vanem vend Edward VIII troonist loobus, arvati, et järglaseks saab George, kuna polnud määratud kindlat troonipärilusjärjestust troonist loobumise korral. Põhiseaduse järgi oleks kuningaks või kuningannaks saanud ükskõik milline kuningliku perekonna liige, kuid oma sõna oli öelda ka parlamendil. Kaaluti printsess Elizabethi troonile seadmist isa asemel, keda peeti närviliseks, harimatuks ja ettevalmistamatuks.

Kas selles lõigus esitatud väited vastavad tõele?
Kui jah, siis pole sel artiklil mingit mõtet: Briti troonipärimisjärjekord
Selgita, miks artiklil pole mõtet. Andres 7. september 2007, kell 09:28 (UTC)
Kui kindel troonipärilusjärjestus pole määratud ja kuningaks või kuningannaks võib saada iga kuningliku perekonna liige, pole ju sel numeratsioonil mõtet. Minu arust pole käesoleva artikli autor asjast täpselt aru saanud.
Võib-olla küll. Mina saan sellest lõigust nii aru, et troonipärilusjärjestus oli kindlaks määratud monarhi surma puhuks, kuid mitte monarhi troonist loobumise puhuks. Andres 7. september 2007, kell 09:37 (UTC)
Jah, kuid inglisekeelsest artiklist ma sellist tingimust ei leidnud.
Leidsin artiklist en:George VI sellise lõigu: Courtier and journalist Dermot Morroh alleged that there was brief speculation as to the desirability of bypassing Albert and his brother, Prince Henry, Duke of Gloucester, in favour of the younger brother Prince George, Duke of Kent. This seems to have been suggested on the grounds that Prince George was at that time the only brother with a son.. Nähtavasti on jutt samast asjast.
Ei saa ju pärida trooni elavalt inimeselt. Andres 7. september 2007, kell 10:02 (UTC)
Saab talle järgneda, mis teeb sama välja. Kui Elizabeth II praegu tagasi astuks, kas see muudab siis kehtetuks praeguse troonipärimisjärjestuse?
See on asi, mida tuleb konkreetselt teada. Igatahes oli tegemist juhtumiga, mille puhuks polnud pretsedenti. Andres 8. september 2007, kell 17:55 (UTC)
Ingliskeelses nimetuses pärimist mainitud ei ole. Andres 7. september 2007, kell 10:05 (UTC)