Arutelu:Ajamasin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

mis kasutajad arvavad sellest on see võimalik või on see juba olemas ja pole isegi mõtet arutada?

Kuigi väidetavalt on ameerika valitsuse ülisajalase phoenexi projekti käigus see juba valmis. Ajamasin on väidetavalt nende arust üks ülivõimas tool, mis on nii võimas, et suudab aega ja ruumi kõverdada. Jõud peab tal väidetavalt olema 99,5% valguse kiirusest, mis teeb umbes 10 000 km/s. Sellega saadeti väidetavalt USA baasi töötajad aastasse 6030 nende jutu põhjal mingisse maha jäetud linna.

Tõstsin selle välja, sest jutt on segane ja viiteid ei ole. Pealegi on siin jutt ainult ühesuunalisest ajarännust. Andres 28. september 2007, kell 06:26 (UTC)

http://www.alienshift.com/id75.html

et nagu siit saab natukene infot.

minu arust võiks teksti tagasi ikkagi panna,sest keegi pole öelnud et ameeriklased selle kindlalt leiutasid. kunagi kui polnud telefoni siis võibolla tundus kah see sama ulme nagu ajamasin praegu.ega siis see mingi igiliikur mis on tunnistatud võimatuks.

Kui saab teksti korda, siis võib selle tagasi panna. Andres 4. oktoober 2007, kell 07:32 (UTC)

Lisatu oli masintõlge. --Epp 23. detsember 2013, kell 18:03 (EET)[vasta]

välja tõstetud[muuda lähteteksti]

Vanga ennustas ajamasinaid 2238. aastaks.

--WikedKentaur (arutelu) 5. august 2018, kell 14:48 (EEST)[vasta]


Väide "Ajamasin on hüpoteetiline seade, mis võimaldab ajarändu mõlemas suunas: minevikku ja tulevikku." on sisuliselt vale, kuna paljudes teostes on ajamasinatena kirjeldatud seadmeid, mis võimaldavad liikuda ainult ühes suunas. Tulevikku rändamise juures tuleks aga täpsustada, et ajamasinateks ei peeta üldjuhul seadmeid, mis võimaldavad liikuda tulevikku samal kiirusel kui ümbritsev keskkond, tavaliselt eeldatakse ikka suuremat kiirust (võimalusest liikuda tulevikku aeglasemalt kui keskkond ei ole eriti räägitud, ehkki seda on vahel harva kirjanduses kujutatud). --Ehitaja (arutelu) 19. september 2020, kell 01:48 (EEST)[vasta]