Arutelu:8. november

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Valitud sündmused[muuda lähteteksti]

Järgnevad sündmused on valitud esilehele kui päeva tähtsaimad sündmused. Vaata ka ülevaadet: Vikipeedia:Valitud sündmused



kas keegi tõlgiks eesti keelde katsetas putši? -- Ahsoous 22. november 2007, kell 19:31 (UTC)

Adolf Hitler katsetas Münchenis putši., Adolf Hitleri putš Münchenis ebaõnnestus (suruti maha), näiteks --Dj Capricorn 22. november 2007, kell 19:34 (UTC)

  • odot... mul on nagu oma väheste saksa keele teadmiste järgi meelde jäänud, et putš tähendab riigipöördekatset (mäss on küll teine variant, ja katsetada mässu on üldse väga segane) seega siis tegu juba ise katsega ja katsetas katset ei ole just eriti hea variant, seega võiks nati sõnastust korrigeerida. Muidu sellele asjale on nimi ka pandud, aga kuidas see õigesti kõlab – "õlleputš"?
Eesti keeles võib putš olla nii riigipööre kui ka riigipöördekatse. Seda sündmust nimetatakse tõesti õlleputšiks. Võiks ehk öelda "tegi riigipöördekatse". Andres 23. november 2007, kell 09:12 (UTC)

"Bílá Hora lahing Praha lähedal" Kas nii on õige? Eesti keeles on ka Valgemäe lahing. Velirand (arutelu) 30. detsember 2014, kell 21:05 (EET)[vasta]

välja tõstetud[muuda lähteteksti]

* 0392Theodosius I keelustas paganliku kultuse.

[viide?] WikedKentaur (arutelu) 7. november 2022, kell 20:04 (EET)[vasta]