Artur Janosz

Allikas: Vikipeedia

Artur Janosz (sündinud 16. juunil 1993 Pszczynas) on Poola võidusõitja. Ta võistles GP3 Series sarjas 2015. ja 2016. aastal.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Janosz alustas oma autospordikarjääri kardispordis 2008. aastal, kus ta tegutses 2012. aastani. 2013. aastal läks ta üle European F3 Open sarja, kus sai koha Campos Racing meeskonnas koos Denis Nagulini ja Valeria Carballoga. Kuues koht oli tema parim saavutus ja ta lõpetas hooaja 16 punktiga 13. kohal. Võistkonnasiseselt kaotas ta meeskonnakaaslasele Valeria Carballole, kes kogus 20 punkti ja saavutas 12. koha. 2014. aastal liitus Janosz RP Motorsport sarjaga, mida nüüd nimetatakse Euroformula Openiks, koos Sandy Stuviku, Andrés Saravia, Dzhon Simonyani ja Saud Al Faisaliga. Ta võitis kaks sõitu ja oli kokku üheksa korda poodiumil. Meistrivõistlustel tõusis ta teiseks. Punktidega 243:332 kaotas ta oma meeskonnakaaslasele Sandy Stuvikile.

2015. aastal sai Janosz GP3 Series Trident Racingul kokpiti koos Luca Ghiotto ja Óscar Tunjoga (Beitske Visseri, Amaury Bondueli ja Michele Beretta järel). Kui tema meeskonnakaaslane Luca Ghiotto saavutas viie võiduga meistrivõistluste teise koha, siis Janosz saavutas kokkuvõttes 14. koha. Samuti võistles ta EuroInternationali eest FIA Euroopa Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Facundo Regalíaga. 2016. aastal lõpetas Janosz koos Antonio Fuoco, Giuliano Alesi ja Sandy Stuvikuga oma teise GP3 hooaja Tridentis. Parima tulemusena kaheksanda kohaga oli ta sõitjate edetabelis 20. kohal. Samuti võistles ta RP Motorspordi nimel Vormel V8 3.5 võistlusel koos Vitor Baptistaga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]