Ambla valla vapp

Allikas: Vikipeedia
Ambla valla vapp

Ambla valla vapp on Järva maakonna endise Eesti haldusüksuse Ambla valla vapp.

Vapp on kinnitatud 15. novembril 1995.

Vapi autor on Jaak Poom.

Vapi kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Rohelisel kilbil neljaharuline ristikuleht, otsatornide ja rohelise põikitriibuga hoone siluett ning lainelõikeline langetatud varras - kõik hõbedased; varda all sinine vapitüvi.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Neljaharuline ristikuleht sümboliseerib põllumajandust; ühendatud südamete kujundina tähendab üksmeelset tegevust majanduses ja vaimses valdkonnas; kujund meenutab ka risti - kristliku maailma tähtsaimat sümbolit. Hoone siluett on kohaliku kultuurielu keskuse, Ambla rahvamaja, võrdkuju. Lainelõikeline varras meenutab Ambla jõge. Hõbe lootust ja puhtust; roheline - looduskeskkonda mille osaks on ka inimene. Sinine - vett, looduse koostisosana, samuti ka noorust oma energia ja tulevikulootusega.

Vapi kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ambla valla vappi kasutatakse kilbiga või kilbita, värvides või must-valgena vallavolikogu, vallavalitsuse ja asutuste plankidel ja pitseritel ning muudes kohtades vastavalt asjaajamiskorrale.
  2. Valla vapi kujutisega pitsat on sõõr, mille keskel on vapp ja äärtele kirjutatud Ambla Vallavalitsus. Ambla Vallavalitsuse pitsati läbimõõt on 3,5 cm.
  3. Valla vapi etalonkujutist säilitatakse vallavalitsuse kantseleis.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]